Door een 3-0 overwinning op FC Den Bosch heeft Go Ahead Eagles de eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald. Na een doelpuntloze eerste helft trok Go Ahead Eagles de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe door binnen een tijdsbestek van acht minuten drie keer te scoren via Xander Houtkoop (tweemaal) en Quincy Promes.

De eerste helft viel er weinig actie te noteren voor het doel van zowel Go Ahead Eagles als FC Den Bosch. Go Ahead Eagles controleerde de wedstrijd maar het ontbrak aan finesse en nauwkeurigheid om dreigend in het strafschopgebied van de Brabanders op te kunnen duiken. Toch had Go Ahead Eagles al snel op voorsprong kunnen komen toen Xander Houtkoop in de achtste minuut op snelheid doorbrak op de linkerflank. Zijn lage voorzet bereikte Quincy Promes, die van dichtbij tegen een Brabants been schoot en er ook in tweede instantie niet in slaagde om de bal over de doellijn te frommelen. FC Den Bosch kon geen vuist maken, al kregen ook de Brabanders na ruim twintig minuten een onverwachte mogelijkheid om de score te openen via Jeffrey Vlug. De voormalig Eagles-speler lepelde de bal vanaf twintig meter buiten bereik van Nick Marsman op de lat. Het restant van de eerste helft leverden beide partijen enkel wat ongevaarlijke afstandsschoten, vrije trappen en voorzetten af. Al had de thee voor Go Ahead Eagles een stuk zoeter kunnen smaken als Promes de Deventenaren vlak voor rust op voorsprong had gezet. Na een uitstekend één-tweetje met Houtkoop – de vleugelaanvaller kaatste de bal met zijn hak terug naar Promes – schoot de aanvallende middenvelder alleen voor Kevin Begois tegen het lichaam van de doelman.

 Fel en vol strijdlust kwam Go Ahead Eagles de kleedkamer uit voor het tweede bedrijf en trachtte het Den Bosch vast te zetten op eigen helft. Het resulteerde al na enkele minuten in twee mogelijkheden voor Xander Houtkoop, die eerst zijn afstandschot door Begois uit het doel geranseld zag worden en vervolgens een geplaatst schot in het zijnet zag belanden. Net op het moment dat de Eagles-storm wat was gaan liggen, sloegen de Deventenaren tussen de 67ste en 69ste minuut twee keer toe. En twee keer was het Jarchinio Antonia – in de tweede helft opererend vanaf de linkerflank – die de assist op zijn naam mocht schrijven.Eerst was het Xander Houtkoop die bediend werd en de bal enkel hoefde binnen te glijden (1-0), daarna verdubbelde Quincy Promes de score met een gericht schot (2-0). Dat de koek daarma nog niet op was voor de 4785 toeschouwers bleek een kwartier voor tijd, toen Houtkoop alleen voor de keeper werd gezet door Promes en beheerst voor de 3-0 tekende. Nadien konden de handen nog tweemaal op elkaar voor de publiekswissels van ‘Man of the Match’ Xander Houtkoop en Quincy Promes.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 3-0 (0-0).
67. Xander Houtkoop 1-0
69. Quincy Promes 2-0
75. Xander Houtkoop 3-0

Toeschouwers: 4785
Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaart: Freek Heerkens (Go Ahead Eagles), Randy Wolters (FC Den Bosch)

Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan (82. Rico Wolven); Joey Suk, Quincy Promes (89. Joran Pot), Sjoerd Overgoor; Jarchinio Antonia, Marnix Kolder, Xander Houtkoop (78. Cas Peters).

FC Den Bosch: Kevin Begois; Justin Tahapary (78. Enzio Boldewijn), Jelle de Bock, Tim Hofstede, Moreno Rutten; Ralf Seuntjens, Maarten Boddaert (78. Bart van Brakel), Benjamin van de Broek; Jeffrey Vlug (78. Joey Brock), Tom van Weert, Randy Wolters

bron: Go Ahead Eagles