GA Eagles legt Kosovaars international vast

Go Ahead Eagles heeft Kosovaars international Lum Rexhepi vastgelegd. De 24-jarige centrale verdediger tekent voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar in Deventer.

Rexhepi kwam afgelopen jaar uit voor HJK Helsinki uit zijn geboorteland Finland. Hij doorliep alle jeugdelftallen van het Scandinavische land en maakte in 2013 zijn debuut in de nationale hoofdmacht. Sinds 2016 komt Rexhepi uit voor Kosovo – het geboorteland van zijn ouders – dat vorig jaar als voetbalnatie werd erkend door de FIFA. Inmiddels maakte de verdediger in twee EK-kwalificatieduels zijn opwachting.

“Lum is een sterke, positief agressieve speler”, weet technisch manager Dennis Bekking. “Hij is tweebenig en kan een aanvaller uitschakelen. Tijdens deze stageweek heeft hij het beeld dat we van hem hadden bevestigd. Lum neemt bovendien Europese ervaring mee naar Go Ahead Eagles, door zijn interlands, maar ook door Europese wedstrijden in clubverband.”

Go Ahead Eagles poogt Rexhepi speelgerechtigd te krijgen voor de speelronde van aankomend weekend, maar is daarbij afhankelijk van de vrijgave van de Finse voetbalbond en HJK. Rexhepi gaat spelen met rugnummer 5, het nummer dat hij ook al droeg in Finland en Noorwegen.

Bron: www.ga-eagles.nl