GA Eagles legt Džepar voor vier seizoenen vast

Go Ahead Eagles heeft het contract van Orhan Džepar (foto) opengebroken en verlengd. De 19-jarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2019 vast in Deventer. “Hier spreekt zoveel vertrouwen uit. Een geweldig gevoel”, aldus Džepar.

De Zutphenaar tekende in de winterstop van het vorige seizoen een contract tot 2017 bij Go Ahead Eagles. Toen nog als aanvoerder van de A1. “Ja, het is heel snel gegaan allemaal”, beaamt hij. “Sterker nog: een half jaar daarvoor speelde ik nog bij FC Zutphen. Ik speelde daar met vrienden van de middelbare school, die overigens nog steeds mijn beste vrienden zijn.”

Džepar maakte vorig jaar de overstap naar de A1 van de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles, waar hij ging spelen onder Harry Decheiver. “Het ging heel lekker. Ik was captain en mocht in de winterstop mijn eerste contract tekenen. Aan het begin van de voorbereiding op dit seizoen sloot ik aan bij de hoofdselectie. In eerste instantie voor een week, om te kijken of ik het aankon.”

Die vraag beantwoordde Džepar al na een paar dagen met zijn voeten. Hij maakte de hele voorbereiding mee in Go Ahead Eagles 1 en pakte volop minuten in oefenduels. “Ik werd echt profvoetballer, ja. In het jaar in de A1 heb ik daar veel voor gelaten. Je ziet je vrienden minder, let op je voeding, traint kei- en keihard. Dat ik in de selectie van het eerste mocht aansluiten was al een mooie beloning daarvoor.”

Een nóg mooiere mijlpaal vormde de invalbeurt tegen Telstar, tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. “Ja, en dan ook nog eens scoren, hè?”, lacht de middenvelder over hetgeen hij ook deed in de wedstrijd daarop tegen FC Den Bosch.

Na anderhalf jaar maakt Džepar de balans op: van speler van FC Zutphen A1 tot full-time prof met twee goals achter zijn naam. Džepar (19): “En nu dit contract. Ik ben er echt heel blij mee. Uit de looptijd spreekt veel vertrouwen. Nu kan ik echt full-time gaan doen waar ik blijkbaar goed in ben, haha! Hoe mijn familie reageerde? Ja, trots! Ze leven zo met mij mee.”

Volgens Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken, moet Džepar de contractverlenging zien als een beloning voor de progressie die hij boekt. Steenbergen: “Eerst heeft hij in de A1 bevestigd dat hij een goede speler is; nu doet hij dat bij het eerste. Ook voor de club is het mooi dat we een talent als Orhan langer hebben vastgelegd. Wat dat betreft sluit deze contractverlenging naadloos aan bij de visie van de club: jonge jongens klaarstomen voor het profbestaan. Orhan is het bewijs dat de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles voor talenten de juiste keuze is.”

Bron: www.ga-eagles.nl / foto: Johan Wolff