In het zicht van de haven ging het nog mis. De supporters van Go Ahead Eagles hadden al zingend een voorschot genomen op de overwinning tegen De Graafschap, maar in blessuretijd zorgde Karim Tarfi met een uitstekende vrije trap voor de 2-2. Dat was zuur, maar over negentig minutenbenaderde een gelijkspel de krachtsverhoudingen nog het meest. 

In de eerste helft was de Graafschap de betere ploeg en het te onrustig spelende Go Ahead Eagles kwam slechts sporadisch door. Halfverwege stond het 0-1 door een doelpunt van Anco Jansen. Na rust zorgde Kolder (met hulp van doelman Terol) voor de 1-1 en Jop van der Linden bewees in Deventer dat zijn vrije trap dodelijk is. Met veel gevoel joeg hij de bal in de bovenhoek: 2-1. De bijna 5700 toeschouwers zorgden na rust voor een geweldige sfeer, waarmee zij het goede spel van de thuisclub op juiste waarden inschatten. Daarom was die late gelijkmaker toch wel een domper.

De Graafschap start tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf spelers die vorige week wonnen van Excelsior. Dat betekent dat zowel Ted van de Pavert en Tim Vincken op de bank beginnen. Opstelling: Terol; J. Jansen, Van Kouwen, Van der Meulen, Lazic; Meijer, Tarfi, Garcia-Calvete; A. Jansen, El Hassnaoui, Hulst Bank: Van de Kracht, Evers, Van de Pavert, Pröpper, Breinburg, Parzyszek, Vincken

(later meer)