Deventer – Go Ahead Eagles is ook in zijn vierde competitiewedstrijd ongeslagen gebleven. Thuis tegen SC Cambuur werd in een goedgevulde Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld in een wedstrijd. Het was een duel met twee gezichten. De thuisclub liet de Friezen in de eerste 35 minuten allen hoeken van het veld zien, maar misten teveel kansen. Daardoor kon Cambuur, na rust de betere ploeg, alsnog een punt uit het vuur slepen.

Met dezelfde basiself als een week eerder tegen FC Oss begon Go Ahead Eagles aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, dat door velen als een van de sterkere ploegen in de Jupiler League wordt gezien. Go Ahead Eagles kreeg het duel vrij snel onder controle, zette SC Cambuur vast op eigen helft en liet de Friezen niet in de gelegenheid om in de buurt van het doel van Nick Marsman te komen. De eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen was na tien minuten spelen voor Jarchinio Antonia. De rechtsbuiten werd vrijgespeeld door Quincy Promes en tilde de bal over de uitlopende Cambuur-doelman Telgenkamp heen op de lat. Ook spits Marnix Kolder kreeg in zijn 400ste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal twee behoorlijke kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn kopbal (naast) en schot van dichtbij (over) geen doel treffen. Uiteindelijk was de spits toch betrokken bij de openingsgoal van Go Ahead Eagles. Na balverlies van de Friezen speelde Kolder de bal in de diepte op Xander Houtkoop, die Tim Bakens uitkapte en de bal in het strafschopgebied tegen de hand van de over het gras glijdende Cambuur-verdediger zag komen. Arbiter Bossen beoordeelde de actie als een strafschop en Joey Suk benutte het buitenkansje feilloos: 1-0 na 28 minuten spelen. Niet veel later had Houtkoop de 2-0 op de schoen, maar zijn poging om Telgenkamp te passeren strandde op het lichaam van de Cambuur-goalie. Eén minuut voor rust viel de grootste kans voor SC Cambuur te noteren. Attent keeperswerk van Marsman voorkwam een Friese tegentreffer, nadat balverlies aan Eagles-zijde Cambuur-spits Michiel Hemmen alleen voor de Eagles-doelman had gebracht.

Van de rust waarmee Go Ahead Eagles in de eerste helft de wedstrijd controleerde, was in de tweede helft een stuk minder sprake. Mede door enkele wissels aan Cambuur-zijde speelden de Friezen met meer diepte in het spel waardoor Go Ahead Eagles naar achteren werd gedrongen. Met een uur spelen op de klok schoot Melvin de Leeuw de bal van afstand richting de korte hoek, waar Marsman in de weg stond en de bal pas na de rebound van Michiel Hemmen klemvast kon pakken. Nadat Go Ahead Eagles via Kolder (kopbal naast) en Quincy Promes (halve volley gepakt door de keeper) eerst nog in de buurt van het Cambuur-doel was gekomen, sloeg Hemmen in de zeventigste minuut alsnog toe door een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen te schuiven: 1-1. Hoewel SC Cambuur voetballend het betere van het spel liet zien en Go Ahead Eagles regelmatig balverlies leed, bleef het bij die ene tegentreffer, waardoor de Deventenaren zich ook na vier competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen weten in de Jupiler League.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur 1-1 (1-0).
28. Joey Suk 1-0 (strafschop)
70. Michiel Hemmen 1-1

Toeschouwers: 5132
Scheidsrechter: Bossen
Gele kaart: Tim Bakens (SC Cambuur)

Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Joey Suk, Quincy Promes, Sjoerd Overgoor; Jarchinio Antonia (75. Cas Peters), Marnix Kolder, Xander Houtkoop.

SC Cambuur: Dennis Telgenkamp; Wout Droste, Tim Bakens, Mart Dijkstra, Lucas Bijker; Mark Diemers (41. Marco van der Heide), Mohamed El Makrini, Yuri Rose; Melvin de Leeuw, Michiel Hemmen (72. Martijn Barto), Oebele Schokker (46. Adnane Tighadouini).

bron: Go Ahead Eagles