GA Eagles laat ‘driepunter’ liggen in Helmond

Go Ahead Eagles heeft twee punten laten liggen in Helmond. De rood-gelen domineerden lange tijd, kregen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar zag de thuisploeg langszij komen.

Go Ahead Eagles domineerde in de eerste helft. Grote kansen leverde het vele balbezit niet op in de openingsfase, op één na: Navrátil kon uithalen in de zestien, maar schoot voorlangs.

Na een half uur spelen kregen de bezoekers uit Deventer de ultieme kans het overwint uit te drukken in een voorsprong. Van der Venne werd gevloerd in het strafschopgebied en arbiter Blank wees naar de stip. Verheydt faalde hierna niet vanaf elf meter.

In de eerste minuten na rust kreeg Go Ahead Eagles volop kansen om de marge te verdubbelen. Zo was Navrátil twee keer gevaarlijk, maar Van Gessel hield zijn ploeg met prima reddingen op de been.

En ja, als je ze zelf net maakt… U kent waarschijnlijk de rest van deze voetbalwet. Uit het niets scoorde Helmond Sport de gelijkmaker, toen een zwabberschot van invaller Zwanen via de vuisten van Verhulst tegen de touwen ging.

Go Ahead Eagles kon zich hierna niet meer oprichten. Halve mogelijkheden en kansen bleken niet genoeg om de zege alsnog te grijpen.

Bron: www.ga-eagles.nl