GA Eagles krijgt Canadees international Corbin-Ong als linksback

De weg van de geleidelijkheid; stap voor stap omhoog. Dat is het carrièreplan van La’Vere Corbin-Ong (26). De linksback werkte zich in rap tempo op van de Duitse Oberliga naar de 3. Bundesliga en mag zich inmiddels kersvers Canadees international noemen. Nu is het tijd voor de volgende stap: Go Ahead Eagles. Corbin-Ong tekent voor één jaar in Deventer.

La’Vere Corbin-Ong werd geboren in Londen en verhuisde op eenjarige leeftijd met zijn Barbadiaanse vader en Maleisische moeder naar Vancouver in Canada. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Vancouver Whitecaps en vertrok in 2012 naar het Duitse FC Pommern Greisfswald. Vanaf dat moment kwam de carrière van de linksback in een opwaartse spiraal terecht. Ook bij zijn tweede Duitse club Berliner AK 07 was hij onbetwist basisspeler. In Berlijn speelde Corbin-Ong zich in de kijker van onder meer FSV Frankfurt, waarvoor hij afgelopen seizoen alle wedstrijden in de 3. Bundesliga speelde.

Zijn goede spel in Duitsland viel op bij Octavio Zambrano, bondscoach van het Canadese nationale team. Zambrano besloot Corbin-Ong hierop te selecteren voor de oefeninterland tegen Schotland. Zodoende maakte Corbin-Ong op 22 maart jl. in Edinburgh zijn debuut in het Canadese team.

Bron: www.ga-eagles.nl