GA Eagles knalt supporters naar volksfeest (3-0)

De Go Ahead-supporters na afloop op het veld waren veelzeggend voor de diepgewortelde emoties die vanavond loskwamen, na de 3-0 overwinning tegen Volendam. In mei 1996 speelde GA Eagles zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie. Nu, 17 jaar later, staat de deur weer wagenwijd open naar de Eredivisie. Dit alles nadat Houtkoop, Antonia en Kolder de Deventer ploeg in een wel heel riante positie brachten. De Eredivisie is na de eerste finale-wedstrijd binnen handbereik. Het moet alleen nog ‘even’ worden afgemaakt komende zondag in Volendam.

Volendam kwam mogelijk met knikkende knieën vanavond naar de Adelaarshorst. Enkele weken geleden had de ploeg van trainer Hans de Koning namelijk het kampioenschap weggeven, door op de laatste speeldag als koploper met 3-1 te verliezen in Deventer. Qua spelwijze hadden de Volendammers in ieder geval niet veel geleerd of gewijzigd. Men was angstig voor de snelle buitenspelers van GA Eagles (Antonia en Houtkoop) en gokte op de counter.

Uitgerekend GA Eagles, dat een groot deel van de eerste helft dicteerde, scoorde uit een counter. Houtkoop wist al vroeg in de wedstrijd door te breken aan de linkerflank en stifte de bal fraai over de uitkomende Volendam-goalie Stevens (1-0).

Volendam miste tijdens de gehele wedstrijd gif. Van dat ‘goedje’ hadden de Deventenaren en de supporters wel genoeg in hun lijf. Nauwelijks vielen er kansen te noteren voor Volendam-aanvallers Kuwas of Tuyp. De GA Eagles-verdediging stond dan ook als een huis. Eenmaal moest doelman Marsman optreden en kon linksback Schenk hem in de rebound assisteren.

In het begin van de tweede helft liet GA Eagles de tegenstander even ‘uitrazen’, waarna Antonia (prachtig uitgespeeld) 2-0 kon binnentikken. Deventer blij, Eagles blij, maar het was nog niet gedaan. Na een onnavolgbare actie van middenvelder Promes, kon spits Kolder nog voor ‘de kers op de taart’ zorgen. Met een prima sliding gleed de aanvalsleider de bal over de lijn (3-0).

Wat daarna en na het fluitsignaal gebeurde zal men nog lang heugen in Deventer. De Adelaarshorst ontplofte en supporters moesten hun helden ‘aanraken’. Vreugde wilde men delen, want de Eredivisie is binnen handbereik. Zondag mag GA Eagles het vanaf 16.30u gaan afmaken!

 

1e duel finale play-offs (Eredivisie)

GA Eagles-Volendam 3-0

9’ 1-0 Houtkoop
70’ 2-0 Antonia
82’ 3-0 Kolder

Bijz: ’79 Rood: De Lange (Vol) 2x geel.

 

[nggallery id=11]