GA Eagles niet ‘genezen’ na winterstop; druk op Demmers stijgt

Met nieuwe aanwinsten middenvelder Sarota en aanvaller Maatsen leek GA Eagles klaar om voor het eerst sinds 6 november weer in eigen huis te winnen. Tegenstander vrijdagavond was nummer veertien Jong PSV en zou de Deventenaren met een ‘boost’ uit de winterstop moeten helpen. Echter was de ploeg van trainer Dennis Demmers nog niet ‘genezen’. GA Eagles verloor met 1-2.

Met een gestolen zege voor de winterstop uit bij NAC Breda (0-1) leek de druk op hoofdtrainer Dennis Demmers weer wat af te nemen. Echter zorgde door het laatste duel voor de winter (een 0-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard) ervoor dat de Deventenaren met weinig plezier op de eerste seizoenshelft in de Jupiler League terugkeken. Met frisse moed werd uitgekeken naar het tweede deel en de thuiswedstrijd tegen de beloften van PSV.

GA Eagles kwam in het eerste competitieduel van 2016 in eigen huis nog wel op voorsprong. Nadat Leon de Kogel eerder al de paal raakte, was het na ruim een kwartier wel raak toen een vrije trap van richting veranderde (1-0). Nadat Bergwijn na ruim een halfuur spelen alleen op GA Eagles-doelman Zwarthoed door kon lopen was het alweer gelijk (1-1). Wolters had nog dé kans op de 2-1 voor rust, maar faalde oog-in-oog met doelman Koopmans.

Na rust kopte Rai Vloet raak uit een corner (1-2) en moest men wederom in de achtervolging. De nodige aanvallende wissels brachten, zoals vaker dit seizoen, weinig verandering in de score. Het was de vijfde nederlaag in de laatste zeven duels. Door het verlies blijven de rood-gelen op 31 punten staan.

Aanstaande maandag speelt GA Eagles het uitduel tegen Telstar.

GA Eagles-Jong PSV 1-2 (1-1)
18′ 1-0 De Kogel
36′ 1-1 Bergwijn
58′ 1-2 Vloet

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort (74′ Ten Den), Vriends, Schenk, Van der Meer; Sarota, Daemen, Rijsdijk (83′ Teijsse); Maatsen, De Kogel, Wolters

Foto’s: Johan Wolff