GA Eagles-spits Ten Den is ‘supersub’ tegen Jong Ajax

Na de nederlaag in Venlo tegen VVV (2-1) vorige week herpakte GA Eagles zich volwassen in het thuisduel tegen Jong Ajax. Teije ten Den was de ‘grote man’ aan Deventer zijde. De oud-speler van Rohda Raalte viel na een half uur spelen in en maakte beide treffers (2-0).

In de opstelling van GA Eagles nogal wat wijzigingen ten opzichte van het teleurstellende duel vorige week. Zo wisselde trainer Dennis Demmers doelman Erik Cummins voor Theo Zwarthoed. Mathieu speelde rechtsbuiten voor de geblesseerde Van Overbeek (knie) en Wolters maakte zijn rentree als linksbuiten.

Tegen de ploeg van oud-Eagles trainer Andries Ulderink kenden de Deventenaren een relatief makkelijke avond. Spits Leon de Kogel had de mogelijkheid om in het halfuur dat hij speelde zeker tweemaal te scoren. Eerst schoot de aanvaller alleen voor Jong Ajax-doelman Onana op zijn voeten. Een kwartier later mistte hij een strafschop (binnenkant paal). Waar De Kogel deze week faalde maakte Ten Den na één minuut spelen, na zijn invalbeurt voor de geblesseerde De Kogel, direct de bevrijdende 1-0. Ten Den dook op voor Onana na een prima aangesneden voorzet van Van Ewijk.

De enige gevaarlijke kans van de wedstrijd voor de Amsterdammers kwam na rust. Sam Hendriks schoot op de paal toen hij alleen voor GA Eagles-doelman Zwarthoed verscheen. Daarna wisten de ‘rood-gelen’ de 2-0 te produceren. Na een scrimmage voor het Ajax-doelman was het Ten Den met het laatste zetje (2-0). De thuisploeg speelde het duel vervolgens goed uit en had deze avond mogelijk meer doelpunten kunnen en moeten maken. Door de winst staat GA Eagles op een vierde plaats met 12 punten uit 6 duels.

Komende woensdag speelt GA Eagles in het KNVB-bekertoernooi in Haaksbergen tegen zondag-Topklasser HSC’21. Aanvang 17.00u. In de Jupiler League speelt de ploeg van Demmers volgende week zondag uit tegen RKC Waalwijk (14.30u).

GA Eagles-Jong Ajax 2-0 (1-0)
31′ 1-0 Ten Den
62′ 2-0 Ten Den
Bijz.: 16′ De Kogel (GAE) mist een strafschop.

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Teijsse; Van Ewijk, Duits (77′ Daemen), David; Mathieu, De Kogel (30′ Ten Den), Wolters (63′ Rijsdijk).

Foto: OrangePictures