GA Eagles thuis de baas over ADO Den Haag

Na het knappe gelijkspel in De Galgenwaard tegen FC Utrecht (1-1), is Go Ahead Eagles ook na de tweede speelronde ongeslagen. In Deventer werd met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag.

In de 21e minuut kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Linksback Xandro Schenk profiteerde nadat ADO-verdediger Vito Wormgoor de bal niet optimaal uit het strafschopgebied werkte: 1-0. Na de voorsprong begon ADO ook iets feller te voetballen en nam de thuisploeg wat gas terug. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker van Mike van Duinen, die de bal na een klutssituatie achter keeper Eloy Room kopte (1-1).

In de tweede helft ging de strijd, in tegenstelling tot de eerste drie kwartier, iets gelijker op. Toch was het Go Ahead dat uiteindelijk drie punten aan de wedstrijd overhield door een fraai schot van Marnix Kolder (foto): 2-1.

In de slotfase had Jerson Cabral namens ADO ook een grote kans, maar zijn inzet werd gepareerd door Room. Zodoende heeft de club uit Deventer voor het eerst sinds 22 maart 1996 (0-3 tegen Vitesse) weer een overwinning in de Eredivisie geboekt.

GA Eagles-ADO Den Haag 2-1 (1-1)

21′ 1-0 Schenk
37′ 1-1 Van Duinen
82′ 2-1 Kolder

Opstelling GA Eagles: Room; Amevor, VD Linden, Vriends, Schenk; Overgoor, Turuc (89. Pot), Lambooij (63. Rijsdijk); Antonia, Kolder, Houtkoop.

bron oa: www.vi.nl