GA Eagles is dé club voor aanwinst Van der Venne

Zowel zijn huidige teamgenoot Norichio Nieveld als zijn vader concludeerde: Go Ahead Eagles is een club voor jou. Het bevestigde voor Richard van der Venne (25, foto: Jeffrey Hurenkamp) dat zijn toekomst in Deventer ligt. De middenvelder tekent vanmiddag een contract voor twee jaar plus een optie voor nog een seizoen bij Go Ahead Eagles.

Richard van der Venne speelt sinds 2015 voor de plaatselijke FC van zijn geboortestad Oss. De aanvallende middenvelder beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak, met 13 goals in 33 wedstrijden. En de ene nog mooier dan de ander. “Ik heb er dit seizoen inderdaad een paar mogen maken”, lacht hij bescheiden. “Ik voel me nu echt klaar voor een volgende stap. Go Ahead Eagles was meteen concreet, net als een andere club. Dan ga je je verdiepen, kijk je iets verder dan de eerste indrukken die je al had van de club, zoals het mooie en volle stadion, waar ik in februari nog speelde met Oss.”

YouTube
Terwijl Van der Venne gesprekken voerde met de clubleiding en de nieuwe trainer, ging zijn vader het wereldwijde web op. Op YouTube stuitte hij op de eerste aflevering van Home of Eus. Van der Venne: “Die supporters beschrijven jou als speler, zei hij. Ze willen strijd zien; spelers die niet opgeven. Je kan gerust zeggen dat ik zo in elkaar steek. Aanvallend draag ik graag mijn steentje bij, maar daarbij verzaak ik verdedigend niet.”

Loopvermogen, conditie en doorzettingsvermogen zijn Van der Venne dan ook niet vreemd. De afgelopen seizoenen combineerde de middenvelder zijn profvoetballersbestaan met een baan als financieel medewerker. Lange dagen, maar dat deert de Ossenaar allerminst. “Dat komt ook terug in mijn speelwijze: alles geven, doorzetten, het hoeft niet allemaal makkelijk te gaan.”

Bron: www.ga-eagles.nl