GA Eagles incasseert eerste oefennederlaag (1-2)

GA Eagles verloor vanavond in Bathmen de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen het Turkse Sivasspor. De ploeg, getraind door oud-sterspeler Roberto Carlos, trok in de eindfase de wedstrijd naar zich toe (1-2). Het was voor de ploeg van Foeke Booy de eerste nederlaag in de voorbereiding.

Op een goed gevuld sportpark in Bathmen had GA Eagles lange tijd volledige controle over de wedstrijd. Met name in de eerste helft hoefde doelman Cummins nauwelijks in actie te komen. Grootste kans was voor de Deventenaren. Antonia raakte de bal, na een halfuur spelen, niet volledig en schoot voorlangs.

In de tweede helft creëerde GA Eagles in de beginfase van de tweede helft meer kansen. Andermaal was Antonia gevaarlijk, maar zijn inzet werd geblokt en ging over het doel van de Turken. Rijsdijk, die Overgoor na een goed uur verving, wist het net uiteindelijk wel te vinden. Een prima voorzet van Houtkoop was een prooi voor de weer fitte Rijsdijk (1-0). Vervolgens werden de Turken sterker en had men conditioneel meer ‘power’, immers had men in de rust vele malen gewisseld. GA Eagles wisselde slechts eenmaal.

Burhan Eser trof tweemaal makkelijk het Deventer doel. Eerst twijfelde doelman Cummins om uit te lopen op de Turk, die simpel kon lobben (1-1). Vervolgens stond Eser een paar minuten voor tijd vogelvrij en kon hij makkelijk de bal onder Cummins doorschuiven (1-2).

Godee en een keeper
Vandaag werd ook bekend dat aanvaller Joey Godee van Cercle Brugge voor één seizoen wordt gehuurd door GA Eagles. Godee was vanavond wel aanwezig, maar moet eerst nog wedstrijdfit worden. Verder gaat de zoektocht naar een eerste doelman verder. Vanavond vielen de namen van Brain van Loo (traint mee bij Heracles, en heeft gesproken met GA Eagles) en Eloy Room (wil zelf wel, maar GA Eagles is er met Vitesse nog niet uit). Komende dagen is afwachten of GA Eagles nog een keeper kan binnenhalen.

Volgende week zondag wacht het eerste competitieduel uit tegen FC Utrecht (14.30u).

 

[nggallery id=17]

 

GA Eagles-Sivasspor 1-2 (0-0)

68’ 1-0 Rijsdijk
75’ 1-1 Eser
87’ 1-2 Eser

Opstelling GA Eagles: Cummins; Schmidt, Amevor, VD Linden, Schenk; Overgoor (61. Rijsdijk), Turuc, Lambooij; Antonia, Kolder en Houtkoop.