Go Ahead Eagles heeft tegen FC Dordrecht de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Door de verliespartij blijft Go Ahead Eagles achtste op de ranglijst en moet de ploeg ervoor waken dat het de aansluiting met de subtop niet verliest.

Het eerste half uur dicteerde Go Ahead Eagles de wedstrijd tegen de in het mintgroen gestoken Dordtenaren. Behoudens een kans in de eerste minuut – Mendes Rodrigues schoot van afstand een meter naast – kwam FC Dordrecht nauwelijks in de buurt van het doel van Nick Marsman Go Ahead Eagles had het meeste balbezit en creëerde een aantal aardige mogelijkheden. Marnix Kolder, Quincy Promes en Xander Houtkoop zagen hun doelpogingen echter op niets uitlopen. Waar Go Ahead Eagles het net niet wist te vinden, daar slaagde FC Dordrecht hier na een spaarzame aanval wel in. Met enig geluk belandde de bal via de kluts voor de voeten van Adnan Alisic, die van dichtbij geen moeite had om zijn voet tegen de bal te zetten: 0-1 in de 32ste minuut. Go Ahead Eagles, dat Joey Suk al na een half uur geblesseerd naar de kant zag gaan, probeerde ondanks de opgelopen achterstand op dezelfde voet verder te gaan, maar wist voor rust geen verandering te brengen in de score.
De tweede helft toonde Go Ahead Eagles binnen één minuut zijn daadkracht door via Xander Houtkoop gelijk het doel van FC Dordrecht onder vuur te nemen. Na een uur spelen trachtte trainer Ten Hag met het inbrengen van Cas Peters voor Sjoerd Overgoor meer aanvallende impulsen te brengen. Niet lang na deze wissel kwam de grootste kans op naam van Jarchinio Antonia, die door een steekbal van Houtkoop alleen voor de keeper werd gezet, maar de bal te ver voor zich uit speelde. Naarmate de tweede helft vorderde leek het geloof in een goede afloop langzaam weg te vloeien bij de Deventenaren en oogde het spel steeds geforceerder. Zeven minuten voor tijd maakte Dordrecht definitief een einde aan de Deventer hoop op een goed resultaat. Met een counter kwam spits Lars Veldwijk in een goede positie voor het doel, maar Freek Heerkens, die als laatste verdediger de aanvaller in het strafschopgebied aan het shirt trok van de Dordtenaar, voorkwam een treffer. Een rode kaart voor Heerkens en een strafschop voor Dordrecht waren het gevolg, waarna Veldwijk zelf het vonnis vanaf elf meter voltrok: 0-2. Niet veel later had Mendes Rodrigues ook nog een derde doelpunt voor Dordrecht kunnen maken, maar de linkeraanvaller schoot voorlangs, waardoor Go Ahead Eagles een grotere nederlaag bespaard bleef.
Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 0-2 (0-1).
32. Adnan Alisic 0-1
84. Lars Veldwijk 0-2 (strafschop)
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Smet (Bel)
Gele kaart: Freek Heerkens, Guyon Philips (Go Ahead Eagles), Warner Hahn, Ricardo Samoender (FC Dordrecht)
Rode kaart: 83. Freek Heerkens

Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Joey Suk (29. Joran Pot), Quincy Promes, Sjoerd Overgoor (61. Cas Peters); Jarchinio Antonia (84. Guyon Philips), Marnix Kolder, Xander Houtkoop.
FC Dordrecht: Warner Hahn; Jeffrey Fortes, Mawouna Amevor, Josimar Lima, Ricardo Samoender; Adnan Alisic (90. Marvin Peersman), Rogier Molhoek (64. Jeffrey Rijsdijk), Danny Post; Moussa Kalisse (75. Javier Martina), Lars Veldwijk, Garry Mendes Rodrigues.

bron: Go Ahead Eagles