GA Eagles huurt Liverpool-talent Chirivella

Go Ahead Eagles huurt Pedro Chirivella tijdens de tweede seizoenshelft van Liverpool FC. De 19-jarige middenvelder sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Hans de Koning.

Pedro Chirivella doorliep het eerste deel van zijn jeugdopleiding bij de club uit zijn geboortestad Valencia. In 2013 verruilde hij het zwart-wit voor het rood van Liverpool. Voor zijn nieuwe club maakte de verdedigende middenvelder op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Bordeaux. Inmiddels maakte Chirivella ook zijn debuut in de FA Cup en Premier League. Het tekent het grote vertrouwen dat manager Jurgen Klopp in de Spanjaard heeft.

“Pedro staat in Engeland te boek als een groot talent”, weet ook technisch manager Dennis Bekking. “Niet voor niets verlengde Liverpool vorig jaar zijn contract tot 2020. We zijn zeer content een speler met zijn kwaliteiten toe te voegen aan onze selectie. Ik heb hem zelf zien spelen in Liverpool en was onder de indruk van zijn voetballende kwaliteiten. Hij is balvast, brengt rust in balverlies en balbezit en beschikt over veel inzicht en spelintelligentie.”

Bron: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff