GA Eagles huurt Godee van Cercle Brugge

Joey Godee speelt het komende seizoen voor Go Ahead Eagles. De 24-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Cercle Brugge uit België. Godee is inmiddels gekeurd en is vanavond aanwezig bij de oefenwedstrijd die Go Ahead Eagles in Bathmen speelt tegen het Turkse Sivasspor. Ook doelman Erik Cummins is vastgelegd. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. Cummins, die eerder uitkwam voor FC Utrecht, heeft de staf overtuigd tijdens een trainingsstage en in de oefenduels met KFC Uerdingen en Bayer Leverkusen.

Joey Godee komt op voorspraak van trainer Foeke Booy, voor wie de op meerdere posities inzetbare aanvaller geen onbekende is. Niet alleen debuteerde Godee onder leiding van Booy bij Sparta in het betaalde voetbal (31 augustus 2008); begin dit jaar haalde de oefenmeester hem naar Cercle Brugge. Vorig seizoen maakte Joey Godee furore bij AGOVV. Hij scoorde 12 doelpunten in 18 duels, maar in de winterstop ging de Apeldoornse profclub failliet. Cercle haalde hem vervolgens naar België.

Trainer Foeke Booy is blij met de komst van Godee. ‘Een welkome versterking’, zegt Booy. ‘Joey Godee heeft ervaring op het hoogste niveau en kan zich nog verder door ontwikkelen. Hij is op meerdere posities inzetbaar, ook in het centrum van de aanval. Joey Godee is een speler die past bij Go Ahead Eagles. Ik weet dat de club al eerder heeft geprobeerd hem te halen. Mooi dat het nu gelukt is.’ Godee zal volgens Booy enige tijd nodig hebben, voordat hij zijn debuut kan maken in het roodgele shirt. Hij heeft een liesblessure gehad en zit nu op tachtig procent. We hebben enkele weken nodig om hem wedstrijdfit te krijgen

Bron: www.ga-eagles.nl