Go Ahead Eagles heeft voor het komende seizoen Nick Marsman  vastgelegd. De 21-jarige doelman wordt voor één seizoen gehuurd van FC Twente, dat het voor de ontwikkeling van deze talentvolle doelman van groot belang vindt dat hij aan spelen toekomt. Gelijktijdig neemt Go Ahead Eagles afscheid van doelman Peter van der Vlag, die overstapt naar FC Emmen.

Nick Marsman is al enkele jaren een van de grootste keeperstalenten van Nederland. Niet alleen bij FC Twente dwong hij een plaats af in de A-selectie, maar ook kwam hij uit voor diverse vertegenwoordigende Oranje-elftallen. Op dit moment verblijft hij met het nationale beloftenteam in Toulon, waar Oranje de komende tien dagen deelneemt aan het prestigieuze jeugdtoernooi. Voordat hij afreisde naar Frankrijk werd de overgang naar Go Ahead Eagles beklonken. In het afgelopen seizoen debuteerde Marsman in het eerste team van FC Twente en speelde in de eredivisie de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en in de Europa League tegen Wisla Krakow.

‘Ik ken Nick Marsman al geruime tijd’, zegt Erik ten Hag. Als Hoofd Opleiding selecteerden wij hem voor de voetbalacademie van FC Twente. ‘Hij beschikt in de basis over vele eisen die aan het tegenwoordige keeperswerk worden gesteld. Presteren op 1e elftal niveau is het juiste podium om zich verder te ontwikkelen’, zegt hij. In het kader van de samenwerkingsovereenkomst die FC Twente en Go Ahead Eagles hebben bij het opleiden van spelers, gaf de club uit Enschede de voorkeur aan Go Ahead Eagles.
Na het aantrekken van Nick Marsman zette Go Ahead Eagles het licht op groen voor de overgang van Peter van der Vlag. De doelman, die een jaar geleden met trainer Joop Gall overkwam van SC Veendam, kiest ervoor om net als Gall zijn loopbaan voort te zetten bij FC Emmen. In goed overleg tussen doelman en club werd het nog doorlopende contract ontbonden.

bron: Go Ahead Eagles