GA Eagles huurt Aaron Nemane van Manchester City

Go Ahead Eagles heeft met Manchester City overeenstemming bereikt over de huur van Aaron Nemane (20). De rechtsbuiten, die ook op links uit de voeten kan, maakt het seizoen af in Deventer.

Aaron Nemane speelt sinds zijn 15e voor de grootmacht uit Manchester. Tijdens de eerste seizoenshelft van dit seizoen werd hij verhuurd aan Rangers FC. Bij de huidige nummer drie van de Schotse Premier League viel de Engelsman zes keer in.

“Aaron wil dit jaar ervaring opdoen”, weet directielid Hans de Vroome. “Eerst bij Rangers FC; nu bij ons. Voor Go Ahead Eagles is hij een buitenkans. Hij versterkt ons op een positie die dun bezet was. Aaron is met zijn snelheid en avontuurlijkheid een buitenspeler die we graag zien in De Adelaarshorst.”

Toen Aaron Nemane ingelicht werd over de interesse van Go Ahead Eagles, verdiepte hij zich logischerwijs in zijn potentiële nieuwe club. Hij bekeek video’s op YouTube en foto’s van het stadion op Google. Nemane: “En ik heb gesproken met Sinan Bytyqi, scout en begeleider bij Manchester City. Hij heeft heel goede herinneringen aan de tijd die hij hier heeft gehad.” Wat kunnen de fans van Nemane verwachten? “Dat ik alles geef. Ik ben snel en heb diepte in mijn spel. I like to make something happen.”

Aaron Nemane wordt tot en met maandag in Nederland vergezeld door spelersbegeleider Sinan Bytyqi. Bytyqi kwam vorig jaar op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles, maar moest door hartproblemen noodgedwongen zijn voetbalcarrière beëindigen. Wanneer Sinans agenda het toelaat, neemt hij dit seizoen rondom een thuiswedstrijd afscheid van het Go Ahead Eagles-publiek.

Bron: www.ga-eagles.nl