GA Eagles houdt de nul maar pakt slechts een punt

De bookmakers kregen ongelijk. Zij voorspelden een overwinning van Go Ahead Eagles op FC Dordrecht, de Deventenaren kwam niet verder dan een 0-0. Hiermee pakt Go Ahead, na twee nederlagen wel het eerste punt, hield het ook weer eens de nul maar toonde het wel aan er nog niet te zijn.

De wedstrijd maakte duidelijk dat Go Ahead een flinke jas heeft uitgedaan ten opzichte van vorig seizoen. Het is ervaring en automatismen kwijt geraakt waardoor het niet aan voetballen toekomt. Het opbouwen van achteruit waarmee de laatste twee jaren succes werden behaald lukt niet meer. Waardoor het aantal kansen voor de ploeg met de wedstrijd minder wordt. Zaterdag waren de kansen spaarzaam, ze kwamen uiteindelijk wel. Maar onder anderen Schalk, Kolder en Reimerink (vlak voor tijd) misten.

Het “mooiste” moment van de avond was voorafgaand aan de wedstrijd. Een doodzieke supporter en vrijwilliger van de supportersvereniging kreeg een ereronde over het veld (foto). Supporters van Go Ahead Eagles én FC Dordrecht hieven gezamenlijk het You’ll never walk alone aan om hem op een indrukwekkende manier te eren tijdens zijn rondgang door de Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles is door het punt wel verlost van de met Heracles gedeelde laatste plaats. Aanstaande (Stoppelhaene) vrijdag komt Willem II naar Deventer. De Tilburgers wonnen zaterdag met 3-0 van Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Eagles kan dus vol aan de bak aankomende week, vrijdag op het veld, de dagen ervoor met een hoge hoed waar nog enkele versterkingen uitgehaald moeten worden.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 0-0

Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Van Ooijen (Reimerink/69), Overgoor, Türüc; De Sa (Lewis/80), Kolder, Schalk


Foto’s: Johan Wolff