Go Ahead Eagles heeft de eerste periode in de Jupiler League afgesloten met een 2-1 overwinning op SC Telstar. Twee doelpunten van Joey Suk waren voldoende voor het veiligstellen van de zege. Door de winst houdt GA Eagles aansluiting met de top van de Jupiler League.

 

Go Ahead Eagles trok vooral op basis van efficiëntie aan het langste eind tegen de Velsenaren in een wedstrijd waarin de kansen voor beide ploegen schaars waren. Na ruim een kwartier kreeg Telstar de eerste behoorlijke kans om op voorsprong te komen. Spits Rhys Murphy schoot vanuit de draai van dichtbij op het doel, maar een prima reflex van doelman Nick Marsman voorkwam een achterstand voor de Deventer ploeg.
Aan de andere kant was het na 25 minuten wél gelijk raak voor Go Ahead Eagles toen Joey Suk in een duel met Mac-Intosch de bal veroverde en langs Telstar-doelman Cor Varkevisser in het doel schoot.
Daarmee waren de grootste kansen in de eerste helft gelijk een feit, al kreeg Suk vlak voor rust nog wel een aardige mogelijkheid om 2-0 te maken, maar kwam hij net tekort om zijn voet vol tegen de bal te krijgen na een scherpe voorzet vanaf rechts.
Direct na rust werd Go Ahead Eagles gelijk gewaarschuwd door Telstar, dat via invaller Cerilio Cijntje de bal over Marsman, maar ook over het doel van de Deventenaren tilde. Niet veel later had een actie van Jarchinio Antonia op links – hij ging op snelheid langs zijn tegenstander en trok de bal vanaf de achterlijn terug – een beter lot verdiend, maar Xander Houtkoop schoot over.
Diezelfde Houtkoop stond in de 55ste minuut aan de basis van de tweede treffer van Go Ahead Eagles. De vleugelaanvaller bediende vanaf rechts Joey Suk, die in de loop opnieuw scoorde en Go Ahead Eagles op een 2-0 voorsprong zette. Telstar probeerde daarna nog wel voor gevaar te zorgen, maar Nick Marsman – door bondscoach Cor Pot geselecteerd voor de definitieve selectie van Jong Oranje – toonde zich de hele wedstrijd attent en daadkrachtig bij pogingen van de Velsenaren om de bal in het strafschopgebied van Go Ahead Eagles te krijgen.
Toch kwam Telstar in blessuretijd nog terug tot 2-1 via een in de hoek geplaatst schot van Cerilio Cijntje. Tot een tweede tegentreffer liet Go Ahead Eagles het echter niet komen, waardoor de Deventenaren ook de vierde thuiswedstrijd in de Jupiler League de ongeslagen status in de eigen Adelaarshorst behielden.

Go Ahead Eagles – SC Telstar 2-1 (1-0).
25. Joey Suk 1-0
55. Joey Suk 2-0
90+2. Cerilio Cijntje 2-1
Toeschouwers: 4621
Scheidsrechter: Boot
Gele kaart: Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles)
Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Joey Suk, Quincy Promes (88. Ruud Wellenberg), Sjoerd Overgoor (76. Joran Pot); Jarchinio Antonia, Marnix Kolder, Xander Houtkoop (80. Cas Peters).
SC Telstar: Cor Varkevisser; Anthony Correia, Jerold Promes, Calvin Mac Intosh, Geraldo Hoogvliets; Shabir Isoufi (73. Gerson Sheotahul), Frank Korpershoek (65. Melvin Grootfaam), Kevin van Essen; Leandro Resida, Rhys Murphy (46. Cerilio Cijntje), Jerge Hoefdraad.