GA Eagles hervat eredivisie in Leeuwarden

Het aanstaande weekend worden de Nederlandse eredivisie hervat. De twee Twentse clubs trappen vrijdagavond de af. De rest volgt logischerwijs op zaterdag en zondag. 

Zo speelt Go Ahead Eagles op de laatste dag van het weekend een uitduel bij Cambuur. In Leeuwarden treft het een tegenstander dat haar punten voornamelijk in eigen huis pakte. Van de zestien punten werden er dertien in eigen huis behaald. Daarbij kreeg het in eigen huis slechts acht doelpunten tegen, maar scoorde slechts twaalf maal.

Go Ahead Eagles scoorde in uitduels slechts één keer minder dan Cambuur in haar thuisduels, maar kreeg in die uitduels al wel 26 goals tegen.  Trainer Booy zal het dan ongetwijfeld ook niet erg vinden dat Cambuur haar topscorer, Hemmen met zeven goals, mist. Daarbij missen de Friezen Wout Droste, de oud-speler van Go Ahead is geschorst. Booy zelf kan beschikken over een fitte selectie, op de langdurig afwezige Kevin Spanjaard na. Ook spits Marnix Kolder (foto) is na een lange afwezigheid door een buikblessure weer fit.

De laatste keer dat dit duel op eredivisie niveau werd gespeeld eindigde het in 1-0 voor de thuisploeg. In de eerste divisie eindigde het duel vorig seizoen in 2-0.

Cambuur – Go Ahead Eagles zondag 19 januari 14.30 uur