GA Eagles voorkomt ternauwernood vierde nederlaag op rij

In de laatste minuut wist Leon de Kogel vrijdagavond met een benutte strafschop ternauwernood een nieuwe nederlaag voor GA Eagles te voorkomen. In het thuisduel tegen Helmond Sport wist de ploeg van trainer Dennis Demmers met name in de eerste helft veel kansen te creëren, maar leken de Brabanders lange tijd met de drie punten er vandoor te gaan. Een omstreden strafschop bracht GA Eagles het eerste puntje uit vier duels.

GA Eagles speelde alleen in de openingsfase goed.  In deze fase moest Helmond Sport-doelman Van Der Steen een paar keer flink gestrekt om een treffer te voorkomen. Nadat aanvoerder Vriends de lat trof vlak voor rust, leek men de thee op te zoeken met een 0-0 stand. Toch wist ex-PEC Zwolle speler namens Helmond Sport met een geplaatste vrije trap het net achter doelman Zwarthoed te vinden (0-1).

Na rust was dezelfde Bjelica met een kopbal, uit een corner, wederom dichtbij een treffer. Hij kopte echter rakelings over. GA Eagles-trainer Demmers probeerde met wisselingen meer ‘power’ te krijgen en de gelijkmaker te forceren.

Toen twee doelpogingen in de slotfase van dichtbij gered werden door Van Der Steen leek een vierde nederlaag op rij heel dichtbij. Vlak daarna werd Ten Den in de 92e minuut nog eenmaal weggezonden. De aanvaller werd vervolgens gevloerd in het strafschopgebied, of liever gezegd hij maakte gretig gebruik van een tackle uit een ogenschijnlijke ongevaarlijke hoek. De Kogel wist namens de rood-gelen raad met dit buitenkansje (1-1).

Door het gelijkspel heeft GA Eagles 28 punten uit 16 duels en staat op een vijfde plaats. Komende vrijdag wacht het uitduel tegen NAC Breda.

GA Eagles-Helmond Sport 1-1 (0-1)
46′ 0-1 Bjelica
92′ 1-1 De Kogel (pen.)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort (78′ Ten Den), Vriends, Schenk, Teijsse; Daemen, Van Ewijk, Duits (68′ Rijsdijk); Van Overbeek (63′ De Bondt), De Kogel, Wolters.

Foto’s: Johan Wolff