GA Eagles heeft weinig te vertellen in Boedapest

Met een 4-1 nederlaag neemt GA Eagles in de eerste voorronde van het Europa League-toernooi afscheid. In Boedapest was de nummer twee van Hongarije Ferencvaros te sterk. Na de 1-1 in Emmen kwam de ploeg van trainer Dennis Demmers in een lege Groupama Arena duidelijk te kort.

Ondanks de steun van een volle Brink in Deventer (met groot scherm) waren het net als vorige week de Hongaren die snel de score wisten te openen. Opnieuw was het ook Gera die scoorde (1-0). De Ferencvaros-fans buiten het stadion zagen nog voor rust dat ook Böde en Busai wisten te scoren. Bij de thee was het met een 3-0 stand eigenlijk al gedaan.

Na rust miste oud-Roda JC speler Lamah een penalty en scoorde Haraszti (4-0) nog namens de thuisploeg. Toen het duel gedaan leek was Türüç (foto) nog bij de les voor een mooie treffer van afstand (4-1).

Voor de Deventenaren zit het Europese toernooi erop na twee duels. Men kan zich gaan concentreren op de verdere voorbereiding van de Jupiler League-start.

Ferenvaros-GA Eagles 4-1 (3-0)

1-0 Gera (4.)
2-0 Böde (20.)
3-0 Busai (45.)
4-0 Haraszti (89.)
4-1 Türüc (92.)

Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort (Lambooij, 77.),Vriends, Schenk, Teijsse, Duits (Van Ewijk, 73.), Overbeek, Türüc, Schalk (Ten Den, 59.), Rijsdijk, Wolters.