GA Eagles heeft pech met gelijkspel in Utrecht (1-1)

Als excuus van een tamme eerste helft werd in de rust van FC Utrecht tegen GA Eagles onder andere de hitte aangedragen. GA Eagles moet in de rust (1-0) een ‘ijsbad’ hebben genomen, want de tweede helft had de ploeg van trainer Foeke Booy de wedstrijd volledig naar zich toe kunnen trekken. Het bleef echter bij één doelpunt van Houtkoop (1-1).

Mensen die een dagje strand verkozen boven het voetbalstadion kregen vanmiddag in de eerste helft gelijk. In stadion Galgenwaard viel er op een verlengde vrije trap, met het hoofd door Utrechter Bulthuis (1-0), weinig te genieten. Beide ploegen maakten er een gezapige wedstrijd van. Overigens viel GA Eagles-middenvelder Turuc vroeg in de wedstrijd uit met een blessure.

Na rust werd er door GA Eagles uit een ander vaatje getapt. Het was direct Xander Houtkoop die slordig balverlies van Utrechter Derijck afstrafte en de bal achter doelman Ruiter schoot (1-1). Deze zelfde doelman zorgde ervoor dat zijn ploeg niet tegen een nederlaag aanliep. GA Eagles had namelijk na rust de beste kansen via Rijsdijk, Kolder en Antonia. Bij de afwerking van deze kansen zat een hoop pech, maar werd ook de kwaliteit van de FC Utrecht-doelman duidelijk. GA Eagles had het meeste recht op een overwinning, terwijl van te voren misschien voor een gelijkspel was getekend. Helemaal zuur was het gelijkspel, omdat in de laatste secondes GA Eagles-verdediger Van Der Linden een vrije trap tegen de binnenkant van de kruising uit het doel zag vliegen.

Aanstaande zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen ADO Den Haag. Aanvang 19.45u.

 

FC Utrecht-GA Eagles 1-1

15′ 1-0 Bulthuis
46′ 1-1 Houtkoop

Opstelling GA Eagles: Room; Schmidt, Amevor, VD Linden, Schenk (85. Schroyen); Overgoor, Turuc (11. Rijsdijk), Lambooij (79. Pot); Antonia, Kolder, Houtkoop.