GA Eagles haalt PSV-er Peter van Ooijen

Go Ahead Eagles is er in geslaagd zich te versterken met de transfervrije middenvelder Peter van Ooijen (16 februari 1992, ‘s Hertogenbosch). Hij tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog twee jaren.

De 22-jarige Van Ooijen komt van PSV. De ambitieuze speler zat al vanaf zijn elfde bij de club uit Eindhoven, doorliep daar alle jeugdelftallen en is vanaf het begin van het seizoen 2012-2013 lid van de A-selectie. Hij debuteerde denderend in het betaalde voetbal met twee goals: op 30 augustus 2012, in de wedstrijd om de UEFA Europa League tegen FK Zeta uit Montenegro, werd het 9-0. Bij aanvang van het seizoen 2013/14 speelde hij als aanvoerder zijn wedstrijden bij Jong PSV en twee maanden later maakte hij zijn eredivisiedebuut in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Nu krijgt hij bij Go Ahead Eagles de kans zich te profileren. Voorzitter Edwin Lugt: “Voor ons is het geweldig een speler uit de PSV-selectie een podium te kunnen bieden. Hier kan hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft en in onze rijke traditie groeien, zich ontwikkelen en tot volle wasdom komen.”

Voor Van Ooijen, die als 22-jarige op een belangrijk punt in zijn carrière staat, bestond veel belangstelling, vanuit binnen- en buitenland. Ondanks dat er ook grotere clubs bij zaten, koos Van Ooijen zeer bewust voor Go
Ahead Eagles. De gesprekken met voorzitter Lugt en trainer Foeke Booy werden als zeer goed ervaren en speler en omgeving zijn ervan overtuigd dat Go Ahead de beste plek met de beste mensen is om zich verder te ontwikkelen.

Bron: www.ga-eagles.nl