GA Eagles gelijk tegen een veel beter Feyenoord (2-2)

Go Ahead Eagles is na haar eerste ontmoeting met een ploeg uit de traditionele top drie nog altijd ongeslagen in eigen huis. Het Feyenoord van Ronald Koeman was velen malen beter maar door een benutte vrije trap in de 89e minuut hield Go Ahead Eagles een punt aan de ontmoeting over. 

De bezoekers waren met name in de eerste helft heer en meester. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het met rust slechts 0-1 was. Jean-Paul Boëtius had meerdere malen het duel al in de eerste helft kunnen beslissen. Gescoord werd er alleen door Stefan de Vrij.

Go Ahead Eagles wachtte hiermee tot na de rust. Mawouna Amevor schoot de bal in het net na een individuele actie door Feyenoord’s strafschopgebied. Het kwartier hierna was Go Ahead Eagles de bovenliggende partij maar vervolgens nam Feyenoord het weer over door te scoren. Een voorzet van Nelom werd in eerste instantie door Graziano  Pellè tegen Eloy Room geschoten, waarna Lex Immers in de rebound van dichtbij alsnog doel trof.

Go Ahead Eagles mocht blijven hopen op een goed resultaat omdat de Rotterdammers het niet afmaakten. Eerste kans hiervoor was via Jarchinio Antonia maar hij vond keeper Erwin Mulder op zijn weg. In de 89e minuut moest Mulder alsnog de bal uit het net halen. Marnix Kolder (foto), die de tweede helft met zes hechtingen rond zijn oog speelde, zette zich achter de bal voor een vrije trap vanaf achttien meter. Met een fraaie curve leidde hij de bal langs de muur, die door Lars Lambooij opzij was geduwd, in het net. Het bracht de Adelaarshorst in extase.

Door het late gelijkspel blijft Go Ahead Eagles ongeslagen in de eigen Adelaarshorst en heeft het dertien punten na tien speelronden.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2 (0-1)

17’ Stefan de Vrij 0-1
48’ Mawouna Amevor 1-1
63’ Lex Immers 1-2
89’ Marnix Kolder 2-2

Opstelling Go Ahead Eagles: Eloy Room; Doke Schmidt, Bart Vriends, Xandro Schenk, Mawouna Amevor; Sjoerd Overgoor, Erik Falkenburg (77. Jeffrey Rijsdijk), Lars Lambooij; Jarchinio Antonia (84. Omar Kavak), Marnix Kolder, Joey Godée (77. Xander Houtkoop).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Johan Wolff(Let op! Op deze foto’s zitten auteursrechten.)