Go Ahead Eagles is er maandagavond in de inhaalwedstrijd tegen FC Oss niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Na een 2-1 voorsprong bij rust liet de Deventer ploeg de Brabanders tien minuten voor tijd alsnog langszij komen: 2-2.

Nadat Nick Marsman zich al vroeg in de wedstrijd voor de voeten van Roy de Ruiter moest werpen om een achterstand te voorkomen, was het Go Ahead Eagles dat de wedstrijd bepaalde en het meeste balbezit had. De Brabanders werden teruggedrongen op eigen helft, al slaagde Go Ahead Eagles er niet direct in om het veldoverwicht uit de drukken in uitgespeelde mogelijkheden.

De eerste kans voor de Deventenaren ontstond na een klein kwartier, maar Deniz Türüç schoot over nadat hij door een steekballetje van Jarchinio Antonia van dichtbij kon uithalen. Ook pogingen van Marnix Kolder (uit de draai naast), Quincy Promes (afstandsschot naast) en Khalid Karami (afstandsschot voorlangs) waren niet zuiver genoeg om Oss-keeper Richard Arends tot handelend optreden te dwingen. Geheel onverwachts keek Go Ahead Eagles na ruim een half uur tegen een achterstand aan. Marc Koot slaagde erin om de bal vanaf links bij spits Roy de Ruiter te krijgen, die Marsman van dichtbij kansloos liet: 0-1
Bij Go Ahead Eagles zat het venijn duidelijk in de staart van de eerste helft. Nadat eerst Türüç zijn kopbal na een corner van de lijn gehaald zag worden door Angelo Simone, viel vijf minuten voor rust de gelijkmaker. Een mooie aanval via de middenvelders Türüç, Promes en Sjoerd Overgoor belandde uiteindelijk op links bij Xander Houtkoop, die zijn lage voorzet in het strafschopgebied tegen de hand van Lorenzo Pique zag komen. Quincy Promes liet zich, in tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard van tien dagen eerder, deze keer het buitenkansje niet ontglippen: 1-1. Hij schoot vanaf elf meter beheerst raak.
Enkele minuten later kwam Go Ahead Eagles zelfs op voorsprong. Terwijl Promes op rechts werd gevloerd door een Brabantse verdediger, liet scheidsrechter Rogier Honig de Eagles-aanval doorgaan via Türüç, die de vrijstaande Houtkoop bereikte: 2-1 en de elfde seizoenstreffer voor de linksbuiten. Ook de 3-1 hing nog voor de rust in de lucht. Een voorzet van linksback Xandro Schenk werd knap in één keer op de slof genomen door Kolder, maar doelman Arends keerde de inzet van de Eagles-spits.

De tweede helft waren de kansen een stuk schaarser. Beide defensies wisten de aanvallers van de tegenpartij weg te houden van het eigen doel, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op het middenveld en er weinig actie in de doelmond te noteren viel. Twintig minuten voor tijd was de grootste kans voor Go Ahead Eagles om de zege definitief veilig te stellen en het duel in het slot te gooien. Balverlies bij FC Oss leidde tot een bliksemsnelle tegenstoot van de Deventer ploeg via Antonia, Houtkoop en Promes, die uiteindelijk oog in oog met de keeper de bal via de doelman naast schoot.
In een fase dat Go Ahead Eagles erin slaagde om FC Oss meer en meer vast te zetten op eigen helft, leidde onachtzaamheid in de Deventer defensie tot de gelijkmaker van de Brabanders. Via de koud ingevallen Tim Nelemans belandde de bal voor de voeten van een andere frisse invalkracht, Ruud van den Dungen, die vanaf tien meter vrij kon uithalen: 2-2 in de 80ste minuut. Enkele minuten voor tijd had Promes alsnog de drie punten voor Go Ahead Eagles veilig kunnen stellen. De aanvallende middenvelder, vrij voor het doel gezet door Sjoerd Overgoor, koos er echter voor om de bal af te leggen op Marnix Kolder, die niet bij de te scherp gegeven pass kon komen.
Go Ahead Eagles – FC Oss 2-2 (2-1).
34. Roy de Ruiter 0-1
40. Quincy Promes 1-1 (strafschop)
43. Xander Houtkoop 2-1
80. Ruud van den Dungen 2-2
Toeschouwers: 3364
Scheidsrechter: Rogier Honig
Gele kaart: Jarchinio Antonia, Xandro Schenk, Bart Vriends (allen Go Ahead Eagles), Roy de Ruiter (FC Oss)

Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami (77. Cendrino Misidjan), Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk (77. Freek Heerkens); Deniz Türüç, Sjoerd Overgoor, Quincy Promes; Jarchinio Antonia (89. Cas Peters), Marnix Kolder, Xander Houtkoop.
FC Oss: Richard Arends; Muslu Nalbantoglu, Lorenzo Pique, Dennis Janssen, Kenny Teijsse; Joep van den Ouweland, Angelo Simone, Roel van de Sande; Marc Koot (79. Ruud van den Dungen), Roy de Ruiter (79. Tim Nelemans), Marcel van der Sloot.