Go Ahead Eagles leek zaterdagmiddag op weg naar een goede overwinning op Jong PSV. Op het kunstgras van vv Hellendoorn, dat te elfder ure onderdak bood omdat het veld in De Adelaarshorst was afgekeurd, leidde de ploeg van trainer Erik ten Hag met 4-2. In de laatste zes minuten repareerden de Eindhovenaren de schade: 4-4.

Go Ahead Eagles-Jong PSV was het aanzien meer dan waard. Go Ahead Eagles, dat begon met Karami op het middenveld, dicteerde in het eerste deel van de wedstrijd, waarin Khalid Karami als verdedigende middenvelder speelde. Na 27 minuten werd hij echter weer naar achteren gedirigeerd, omdat centrumverdediger Jan Kromkamp geblesseerd uitviel met een spierblessure. Kromkamp moet vrezen dat hij de hervatting van de competitie, komende donderdag tegen SC Veendam, niet gaat halen. Kromkamp werd vervangen door Deniz Türuç, die op het middenveld kwam te spelen.

In de 40ste minuut werd de ban gebroken door PSV’er Mussa Sanoh, die profiteerde van een fout van Promes en koelbloedig scoorde. Het antwoord kwam binnen 60 seconden. Promes herstelde zijn fout met een prima voorzet, waaruit Jarchinio Antonia de 1-1 maakte.
Go Ahead Eagles kwam na rust met een prachtig velddoelpunt op 2-1. Overgoor stuurde Houtkoop diep, die vervolgens met een perfecte voorzet Marnix Kolder in staat bood de bal achter doelman Kitanov te koppen. Het antwoord van PSV volgde binnen twee minuten door Nijland, die wel erg gemakkelijk de 2-2 mocht binnenschieten.

In de 74ste minuut werd het 3-2. Antonia werd gevloerd door Vukovic, die daarvoor de gele kaart zag. De vrije trap werd vervolgens fraai binnengeschoten door Xander Houtkoop. Houtkoop was negen minuten voor tijd ook het doeltreffende eindstation in opnieuw een geweldige aanval. Karami stuurde Antonia diep en na een rush gaf hij de bal op maat naar Houtkoop: 4-2.
Het duel leek gespeeld, maar Jong PSV kwam toch nog terug. Sanoh zorgde voor 4-3 en op de valreep bleek invaller Joran Pot de pechvogel van de dag, omdat hij de bal uit een scherpe voorzet achter zijn eigen doelman, Jasper Heusinkveld, schoot: 4-4.

GA Eagles-Jong PSV 4-4 (1-1). Scheidsrechter: R. Mulder. Toeschouwers: 150. Gele kaart: Vukovic (Jong PSV)
40. Mussa Sanoh 0-1
41. Jarchinio Antonia 1-1
71. Marnix Kolder 2-1
73. Stef Nijland 2-2
74. Xander Houtkoop 3-2
81. Xander Houtkoop 4-2,
84. Mussa Sanoh 4-3.
88. Joram Pot (e.d.) 4-4

Opstelling GA Eagles: Jasper Heusinkveld, Jan Kromkamp (27. Deniz Türüç), Freek Heerkens, Job van der Linden (62. Xandro Schenk), Cendrino Misidjan, Khalid Karami, Quincy Promes, Sjoerd Overgoor (82. Joran Pot), Jarchinio Antonia, Marnix Kolder (82. Cas Peters), Xander Houtkoop.
Reserves: Joran Pot, Cas Peters, Ruud Wellenberg, Guyon Philips, Xandro Schenk, Patrick ter Mate, Deniz Türüc.
Jong PSV: Erik Verstappen (46. Georgie Kitanov), Joshua Brenet, Boris Kapitovic (61. Casper van Beers), Jagos Vukovic, Tufan Özbozkurt (61. Dennis Dengerink), Thomas Horsten, Mussa Sanoh, Rick Schouw, Gianluca Maria (62. Wouter Somer), Stef Nijland, Geraldo Antonio.