GA Eagles gaat voor tweede Eredivisiewinst op Heracles

Zondag staat de derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles op het programma. Een duel dat al vele malen in de Adelaarshorst werd gespeeld. Maar in de meeste gevallen was dit in de Eerste Divisie en maar vier keer in Eredivisieverband. Van die vier duels wonnen beide ploegen één keer en twee maal eindigde het in 2-2. 

Vooraf lijken beide ploegen ook deze editie aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen de clubs bedraagt slechts een punt, in het voordeel van de Almeloërs. Zij bereikten woensdag de achtste finales van het bekertoernooi ten koste van buurman Excelsior ’31. Terwijl het afgelopen zondag verrassend won van Feyenoord.

De voorgaande uitslagen van de thuisploeg zijn minder mooi. Afgelopen weekend verloor het met ruime cijfers van NAC en in het bekertoernooi verloor het van eerstedivisionist Excelsior. Maar over het spel tegen de Rotterdammers was trainer Booy tevreden. Go Ahead beheerste en domineerde de gehele wedstrijd. Het was ook de club met het meeste balbezit, in de eerste helft zelfs 79% van de speeltijd.

Wanneer het dat spel ook tegen Heracles laat zien en bovendien de kansen afmaakt, kan het in de eigen Adelaarshorst voor de elfde keer sinds 1956 van Heracles winnen. Zes keer wonnen de bezoekers, vier keer werd het gelijk.

Go Ahead zal dit moeten doen zonder de langdurige afwezige Kevin Spanjaard. Verder is iedereen fit. Jan de Jonge kan bij Heracles niet beschikken over Aleksei Kangaskolkka, Dario Vujicevic (beiden voet) en Milano Koenders (knie). Simon Cziommer (lichte hamstringklachten) en Mike te Wierik (kuit) zijn nog twijfelachtig.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Van Sichem. Zijn assistenten zijn Meenhuis en Hoksbergen.

Go Ahead Eagles – Heracles zondag 3 november, aanvang 14.30 uur.