GA Eagles met buikpijn richting kerstdiner

Door de winst vorige week tegen NAC (0-1) was het deze week relatief rustig in Deventer. Wetende dat er in Breda uiterst gelukkig werd gewonnen en uiteindelijk vanavond voor de vierde keer werd verloren in zes duels, maakt dat GA Eagles met een uiterst vervelende smaak de winterstop ingaat. GA Eagles tegen nummer zestien Fortuna Sittard eindigde in 0-2.

Het duel van vrijdagavond kende logischerwijs de thuisploeg als bovenliggende partij in de beginfase. Een grote kans voor Rijsdijk was het grootste wapenfeit. Hij schoot naast. Ook Kenny Teijsse was dichtbij met een kopbal, deze belandde in het zijnet. Echter had oud-Eagle Schroijen even daarvoor Fortuna op voorsprong gezet. Hij passeerde doelman Zwarthoed, vorige week tegen NAC niet te passeren, met een bal van de achterlijn (0-1).

Na rust leken de rood-gelen uit een ander vaatje te tappen. Zo schoot Van Overbeek voorlangs. Vervolgens schoot Bart Vriends een niet te missen kans van dichtbij over. Illustratief voor de avond en periode, op vorige week NAC-uit na, waar men op dit moment in zit; het nodige geluk ontbrak. Toen Bronzen Stier winnaar (beste speler 2e periode Jupiler League) Leon de Kogel uit een volley het doel ook niet kon vinden, was het Fortuna dat middels Hutten het duel op slot gooide. Hij faalde niet oog in oog met Zwarthoed (0-2).

Door het verlies staat de ploeg van trainer Dennis Demmers met 31 punten uit 18 duels op een zesde plaats. Op 15 januari hervat GA Eagles de competitie thuis tegen Jong PSV.

GA Eagles-Fortuna Sittard 0-2 (0-1)
36′ 0-1 Schroijen
84′ 0-2 Hutten

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse (75′ VD Meer); Nieveld (68′ Ten Den), Rijsdijk, Dzepar; Van Overbeek (72′ De Bondt), De Kogel, Wolters.

Foto’s: Johan Wolff