GA Eagles bekert zich voorbij zwalkend Feyenoord

GA Eagles wist in de eigen Adelaarshorst vanavond met 2-0 te winnen van Feyenoord. De Rotterdammers, die zondag nog complimenten kregen over het vertoonde spel tegen Ajax, werden vanavond ‘voorbij geknokt’ door de ploeg van trainer Foeke Booy.

Het duel in de sfeervolle Adelaarshorst startte ideaal voor de thuisploeg. Na een afgeslagen corner wist Reimerink de bal via het been van Feyenoorder Van Beek achter doelman Vermeer te werken (1-0). Nauwelijks twee minuten op de klok en GA Eagles genoot van een fijne voorsprong. De eerste helft kenmerkte zich door veel balbezit van Feyenoord en de beste kansen voor GA Eagles. Tweemaal was Teije ten Den het beginpunt van een prima aanval, die ook tweemaal net niet door linkerspits Lewis kon worden gescoord.

Na rust ging de ploeg van trainer Fred Rutten aanvallender spelen en kreeg het ook de nodige kansen. Toch was GA Eagles vele malen doortastender en wist Jop van der Linden uit een fantastisch genomen vrije trap het duel te beslissen (2-0). Doelman Van Der Hart voorkwam in de slotfase dat het ‘verder bekeren’ ┬ánog in gevaar zou komen.

Komende zaterdag (20.45u) spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in de Eredivisie. Ook dit duel is in Deventer.

GA Eagles-Feyenoord 2-0 (1-0)
2′ 1-0 Reimerink
76′ 2-0 Van Der Linden

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Overgoor, Duits (90′ Lambooij); Reimerink (75′ De Bondt), Ten Den (90′ Ten Den), Lewis.

Foto’s: Johan Wolff