GA Eagles verrast Feyenoord geen tweede maal

GA Eagles verloor gisteravond met duidelijke cijfers het thuisduel in de Eredivisie van Feyenoord: 0-4. Kon men woensdag nog stunten in het zelfde duel in de beker (2-0), was het slechts een paar dagen later een heel ander Feyenoord dat een ‘ander’ GA Eagles wist te verslaan.

Feyenoord had duidelijk geleerd van de matte vertoning van afgelopen woensdag. De ploeg van Fred Rutten toonde initiatief en startte scherp aan de wedstrijd. Een snelle tegengoal, zoals woensdag, zou de op dit moment instabiele ploeg opnieuw op instorten zetten. Deze editie kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd door een eigen goal aan de andere zijde. GA Eagles-linksback Wijnaldum schoot de bal achter zijn eigen doelman Cummins (0-1). Vlak voor rust was het Toornstra die na een voorzet van Manu aan de Deventer defensie was ontsnapt (0-2).

Na rust leek de thuisploeg geen vuist te kunnen maken en was het Kazim-Richards die de hoop van de ploeg van trainer Foeke Booy deed vervagen. De fysiek sterke spits schoot van afstand de bal hard achter Cummins (0-3). Ondanks opnieuw een schitterend genomen vrije trap van Jop van der Linden werd er niet gescoord door GA Eagles gisteravond. De vrije trap van Van Der Linden belandde namelijk op de paal. Het slotakkoord was deze keer voor inval-spits Mitchel te Vrede (0-4).

Al met al een teleurstellende avond in Deventer voor de rood-gelen die het bekerduel graag nog dunnetjes over hadden gedaan. Volgende week zaterdag speelt GA Eagles uit tegen FC Utrecht, aanvang 20.45u.

GA Eagles-Feyenoord 0-4 (0-2)

29’ 0-1 Wijnaldum (eigen doelpunt)
41’ 0-2 Toornstra
58’ 0-3 Kazim-Richards
88’ 0-4 Te Vrede

Opstelling GA Eagles: Cummins, Van Ooijen (63’ Rijsdijk), Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Nieuwpoort, Overgoor, Duits (75’ Lambooij); Reimerink (46’ De Bondt), Kolder en Lewis.

Foto’s: Johan Wolff