GA Eagles stoomt zich tegen FC Volendam klaar voor play-offs

GA Eagles won maandagavond met 3-2 van FC Volendam. In de eigen Adelaarshorst startte de ploeg van trainer Hans de Koning furieus, men liet echter de Volendammers tweemaal terugkomen van een achterstand. Het duel leek in 2-2 te eindigen. ‘Supersub’ Teijsse wist echter het duel in de 91e minuut in het voordeel van de rood-gelen te beslissen.

De avond begon geweldig voor GA Eagles. Een schitterende pass van Van Der Meer op Maatsen was het begon van een mooie aanval. De flankspeler wist makkelijk topscoorder De Kogel te vinden, waarna het 1-0 werd na een rake kopbal (1-0). De thuisploeg bleef doorstormen, maar kreeg bij de tweede goede kans voor FC Volendam de deksel op de neus (1-1). In de tussentijd moest aanvaller Teije ten Den overigens het veld noodgedwongen geblesseerd verlaten. Het bleef bij 1-1 voor rust, ook omdat Volendam-doelman Verhulst een afstandsknal van Lambooij prima wist te keren.

Na rust wist Van Ewijk snel 2-1 te maken na een slimme pass van Wolters. Diezelfde Wolters werd even later gevloerd door Volendammers Schilder. De Deventenaren leken daarna op 3-1 te kunnen komen, waarna het duel gespeeld zou zijn. Van Ewijk faalde nu echter wel voor doelman Verhulst en schoot naast. Laghmouchi maakte tien minuten later gelijk namens de oude ploeg Hans de Koning (2-2).

Toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel wist Teijsse de avond echter mooi af te sluiten voor GA Eagles. Maatsen, met zijn tweede assist van de avond, zette Teijsse voor doelman Verhulst. De normaliter verdediger schoot door de benen van de Volendam goalie raak (3-2).

Door deze overwinning keert het goede gevoel langzaam terug in de Adelaarshorst. Hans de Koning verloor sinds zijn aanstelling alleen het eerste duel: Sparta uit, 3-1. De Rotterdammers werden maandagavond overigens kampioen van de Jupiler League na een 3-1 overwinning op Jong Ajax. GA Eagles bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen en lijkt zich op te gaan maken voor mooie eindsprint. Momenteel staat men op een vijfde plaats, waardoor de eerste ronde van de play-offs overgeslagen worden. FC Emmen nadert echter op één punt.

Komende vrijdag speelt GA Eagles uit tegen Helmond Sport.

GA Eagles-FC Volendam 3-2 (1-1)
5′ 1-0 De Kogel
27′ 1-1 Van Kippersluis
50′ 2-1 Van Ewijk
75′ 2-2 Laghmouchi
90′ 3-2 Teijsse

Bijz.: 62′ Van Ewijk (GAE) mist strafschop.

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Groenbast (79′ Daemen), Vriends, Schenk, vd Meer, Lambooij, Nieveld, Maatsen, Ten Den (24′ Ten Den), De Kogel (46′ Van Ewijk), Wolters.

 

Foto’s: Johan Wolff