GA Eagles schiet eindelijk uit zijn slof; FC Oss het slachtoffer

In het thuisduel tegen FC Oss won GA Eagles vrijdagavond met ruime cijfers (5-0). Na twee voorgaande thuisduels, die eindigden in 0-0, toonde GA Eagles zich in een aanvallende opstelling gretig en schoot flink uit zijn slof. Teije ten Den (foto, boven) werd de grote man met onder andere twee goals.

Trainer Hans de Koning wilde, gezien zijn opstelling, vooral aanvallen en doelpunten maken. In een 4-2-4 systeem met aanvallers Maatsen en Wolters op de flanken moesten De Kogel en Ten Den voor de goals gaan zorgen. Het plan van De Koning kwam tegen het zwakke FC Oss uitstekend uit. Na een voorzet van Wolters was het na tien minuten spelen al 1-0. Niet Ten Den of De Kogel maakte deze treffer overigens, maar Duits kopte raak (1-0).

Na een halfuur spelen wist Maatsen met een prima actie Ten Den te vinden. De oud-speler van Rohda Raalte kon simpel binnenlopen (2-0). In de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht. GA Eagles ging, verplicht aan het publiek, niet achterover leunen, maar drukte de Brabanders tegen de muur. Zo kon Ten Den alleen voor Oss-doelman Mous simpel binnenschuiven (3-0). Vervolgens wist ook clubtopscoorder Leon de Kogel tweemaal het net te vinden (5-0). Een heerlijke avond voor de rood-gelen.

Door de winst stijgt GA Eagles naar plek 5 in de Jupiler League. Men heeft 45 punten uit 30 duels. Vrijdag 1 april hervat GA Eagles de competitie uit tegen Almere City.

GA Eagles-FC Oss 5-0 (2-0)
10′ 1-0 Duits
31′ 2-0 Ten Den
69′ 3-0 Ten Den
71′ 4-0 De Kogel
76′ 5-0 De Kogel

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Schenk, Van Der Meer; Nieveld, Duits (78′ Lambooij); Maatsen, De Kogel, Ten Den (84′ Sarota), Wolters (81′ Van Overbeek)

Foto’s: Johan Wolff