Strijdend GA Eagles komt niet tot scoren tegen FC Emmen

GA Eagles speelde in het eerste thuisduel van trainer Hans de Koning met 0-0 gelijk thuis tegen de nummer van de Jupiler League FC Emmen. De thuisploeg was, ondanks een sterk aangepaste opstelling, over de gehele wedstrijd beter en creëerde meer kansen. Doelpunten kwamen er echter niet in het duel waarin rechtsback Joey Groenbast zijn debuut maakte.

Voor rust waren er voor de Deventenaren kansen te noteren voor De Kogel, Maatsen en Van Ewijk. Het drietal raakte Emmen-doelman Telgenkamp, het zijnet of schoot over het doel. Het dichtst bij was misschien nog wel Emmen-aanvoerder Rozema. Hij kopte na een corner de bal op zijn ‘eigen’ lat.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar kwam men niet tot de goal waar het thuispubliek zo naar hunkerde. Linkeraanvaller Randy Wolters liet zich meerdere keren gelden, maar kon Telgenkamp niet passeren. Gezegd moet worden dat Eagles-doelman Zwarthoed nog een keer uitstekend moest redden, met de vingertoppen op een afstandsschot van Deul, na één van de spaarzame kansen voor de Drentse ploeg.

Door het gelijkspel staat de ploeg van De Koning op een zevende plaats met 40 punten uit 27 duels. Komende vrijdag speelt GA Eagles opnieuw thuis, dan tegen MVV. Aanvang 20.00u.

GA Eagles-FC Emmen 0-0 (0-0)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Nieveld, Van Der Meer; Lambooij, Van Ewijk, Teijsse (78′ Daemen); Maatsen, De Kogel, Wolters

Foto’s: Johan Wolff