GA Eagles bijt zich stuk op FC Eindhoven

Na de teleurstellende vertoning tegen hekkensluiter FC Oss (3-0) beet GA Eagles zich vrijdagavond in eigen huis opnieuw stuk op een Brabantse ploeg. Tegen FC Eindhoven werd de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden (1-2). In een moeizame vertoning van de Deventenaren bracht een slotoffensief bijna nog een gelijkspel. Uitblinkende doelman Swinkels zorgde er echter voor dat FC Eindhoven met de volle buit naar huis kon.

In de eerste helft moesten de toeschouwers het doen met spaarzame momenten van opwinding. In negatieve zin, voor de Deventenaren, was dit binnen het kwartier spelen Caenepeel die de nummer vier uit de Jupiler League op voorsprong zette. De Eindhoven-speler schoot in twee instanties raak (0-1).

Vervolgens kwam er een periode van ‘wapenstilstand’. Tot de 1-1 van Wolters vlak voor rust viel er weinig nieuws te melden uit de Adelaarshorst. Een goal op een prettig moment van de buitenspeler, die de wedstrijd voor de thuisploeg leven hoopte in te blazen met een diagonaal schot (1-1).

De tweede helft startte voor FC Eindhoven echter weer uitstekend. De uitblinker aan Brabantse zijde, FC Eindhoven-doelman Swinkels, stuurde zijn aanvallers met een perfecte uittrap weg, waarna Tom Boere het kopduel van GA Eagles-verdediger Van Der Meer wist te winnen. De kopbal van Boere viel precies goed over GA Eagles-doelman Zwarthoed waarna Eindhoven heerlijk achterover kon leunen (1-2).

Ondanks goede kansen op 1-3, moest doelman Swinkels in de laatste minuut tot het uiterste gaan om de 2-2 te voorkomen. Een slotoffensief leidde tot één echt goede kans, deze leidde tot een uiterste en schitterende redding van de Brabantse goalie, na een schot van dichtbij van invaller Ten Den.

Door het verlies zakt GA Eagles van de tweede naar de vijfde plaats in de Jupiler League. Komende maandag speelt de ploeg van trainer Dennis Demmers uit tegen FC Volendam.

GA Eagles-FC Eindhoven 1-2 (1-1)
12′ 0-1 Caenepeel
43′ 1-1 Wolters
48′ 1-2 Boere

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Van der Meer; Daemen (86′ Ten Den), Rijsdijk (67′ Teijsse), Dzepar (58′ Van Overbeek); Van Ewijk, De Kogel, Wolters.

Foto: OrangePictures