Koppositie lijkt GA Eagles meer glans te geven

GA Eagles weet zich vooralsnog goed raad met de koppositie in de Jupiler League. In een aantrekkelijk duel thuis tegen FC Dordrecht verstevigde de ploeg van trainer Dennis Demmers zijn positie door met 3-0 te winnen. Alle, zeer fraaie, treffers werden voor rust gemaakt. Van ‘koploper-stress’ is voorlopig geen sprake in Deventer ..

Waar aan het begin van het seizoen nog wel eens naar de juiste ‘schwung’ gezocht moest worden, werd vanavond juist zonder schroom driemaal schitterend gescoord voor rust. Gezegd moet worden dat FC Dordrecht zowel voor als na rust goede kansen creëerde, maar vaak uitblinkende doelman Theo Zwarthoed op zijn weg vond. In de beginfase zat de Volendamse goalie een keer mis, maar had hij het geluk dat Daniëls over de inglijdende Bart Vriens en ook het doel schoot.

Na een mooie uithaal van Rijsdijk in de korte hoek (1-0) en een loepzuivere kopbal van De Kogel, leken de ploegen met 2-0 te gaan rusten. Spits De Kogel scoorde uit een mooi aangesneden vrije trap echter voor de thee ook nog de 3-0 en alweer zijn twaalfde (!) treffer van het seizoen.

Na rust vielen er nog genoeg kansen te noteren, maar blonken zowel doelman Zwarthoed als zijn collega aan de andere kant Te Loeke uit met fraaie reddingen. Enig smetje op deze mooie avond was dat linksback Robin van der Meer uitviel met een enkelblessure, de ernst hiervan lijkt mee te vallen.

Komend weekend is GA Eagles vrij in verband met een interland-weekend. Die week daarop speelt men op vrijdag in en tegen Oss.

GA Eagles-FC Dordrecht 3-0 (3-0)
18′ 1-0 Rijsdijk
23′ 2-0 De Kogel
45′ 3-0 De Kogel

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Van der Meer (17′ Teijsse), Schenk; Duits (64′ Dzepar), Daemen, Rijsdijk; Van Ewijk, De Kogel, Wolters (77′ Wolters).

Foto’s: Johan Wolff