GA Eagles dankt doelman Zwarthoed en knokt naar een punt

GA Eagles is er ondanks de trainerswisseling niet in geslaagd het thuisduel van nummer veertien Den Bosch te winnen (0-0). Interim-trainer Decheiver zag hoe zijn mannen zeker in de tweede helft bleven knokken voor een goed resultaat, maar hadden de pech dat dit lange tijd met tien spelers moest gebeuren.  Aanvaller Randy Wolters haalde een onnodige rode kaart aan het begin van de tweede helft.

De eerste helft was weinig verheffend aan beide kanten. Teije ten Den wist als vervanger voor de geschorste Leon de Kogel balvastheid te tonen. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Voorzetten van Maaten en Wolters bleven vaak ongevaarlijk. Ten Den werd nog wel een keer opzichtig vastgehouden binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Bax wuifde dit weg.

Met de tweede helft het trouwe Deventer publiek achter zich hoopten de rood-gelen sinds november eindelijk weer een thuisoverwinning bij te kunnen schrijven. Het hielp echter niet toen Randy Wolters op onnodige wijze op de enkel van Zeldenrust stond. Scheidrechter Bax kende een paar discutabele beslissingen, de rode kaart had hij echter goed gezien.

Het pleitte voor de thuisploeg dat men niet achterover ging leunen om een punt te houden. Men bleef de aanval zoeken en creëerde enkele goede kansen. Zo belandde een vrije trap van Duits op de vuisten van Den Bosch-doelman Heemskerk en mistte Maatsen kort voor tijd een rebound vlak voor de Bossche doelman.

Man van de wedstrijd werd echter GA Eagles-doelman Theo Zwarthoed. Volledig terecht nadat de Volendammer driemaal een-op-een situaties redde. Eenmaal moest Zwarthoed zich ook strekken na een schot van dichtbij van Khalouta. Uitstekend keeperswerk hield GA Eagles op de been.

Komende vrijdag speelt GA Eagles opnieuw thuis. Dan tegen nummer drie VVV Venlo.

GA Eagles-FC Den Bosch 0-0 (0-0)
54′ Rood: Wolters (GAE)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij (90′ Nieuwpoort), Schenk, Vriends, v.d Meer; Sarota, Dzepar (67′ Daemen), Duits; Maatsen, Ten Den (67′ Van Ewijk), Wolters

Foto’s: Johan Wolff