Weg naar de middenmoot gevonden door GA Eagles

Voor GA Eagles liep zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior geheel volgens planning. Het belangrijkste; een overwinning, werd behaald. De manier waarop was ook nog eens overtuigend en zorgde voor een prima sfeer in de Adelaarshorst. Een uiteindelijk 3-0 zege gaf de ploeg van trainer Hans de Koning een mooie sprong richting de middenmoot in de Eredivisie.

Excelsior startte dit seizoen in de Eredivisie prima. Echter lijkt de ploeg van trainer Mitchel van der Gaag op een mindere periode te moeten rekenen. In de Adelaarshorst maakten de Rotterdammers weinig indruk. Al moet gezegd worden dat GA Eagles op zijn beurt niet te klagen had over scheidsrechter Van De Graaf. Na een prima openingsgoal door aanvoerder Sander Duits (kopbal uit een corner) kreeg de thuisploeg na ruim een halfuur spelen een strafschop. GA Eagles-middenvelder liet zich na een lichte schouderduw makkelijk vallen; een penalty was het gevolg. Hendriks benutte hier onberispelijk zijn eerste strafschop van de avond (2-0).

Na een uur spelen kreeg Excelsior-speler Pantic nog zijn tweede gele kaart voor een harde charge aan de zijlijn. Hij kon vertrekken. Het minieme verzet van de Rotterdammers was toen helemaal gebroken. Toen Van De Graaf opnieuw naar de stip wees vanwege een lichte en ongelukkige handsbal van Ondaan, mocht Hendriks opnieuw aanleggen. Weer was het raak (3-0). Al met al werd het een avond die GA Eagles vroeg in de competitie goed kon gebruiken. Het hielp de rood-gelen om te klimmen naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Door de winst hebben de Deventenaren acht punten uit acht duels. Komend weekend is GA Eagles vrij. Die week daarop speelt men op zaterdagavond uit tegen FC Utrecht (18.30u).

GA Eagles-Excelsior 3-0 (2-0)
11′ 1-0 Duits
36′ 2-0 Hendriks (pen)
72′ 3-0 Hendriks (pen)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast; Bytyqi, Duits (76′ Nieveld), Ritzmaier; Antonia (82′ Maatsen), Hendriks (87′ Brands), Wolters

Foto: OrangePictures