Alleen na afloop vuurwerk op jubileumfeest GA Eagles

Wat een feestje had moeten worden liep voor GA Eagles zaterdagavond uit in een grote teleurstelling. Het 1000e duel in de Eredivisie, thuis tegen PSV, kende een teleurstellende eerste helft voor de ploeg van trainer Foeke Booy. Bij een 0-3 stand was het duel tegen de koploper bij rust al gespeeld.

Meestal is bij een groot krachtverschil de vraag: ‘waren zij zo goed of jullie zo slecht? ‘In het geval van de eerste helft van GA Eagles-PSV was het een mix van beiden. PSV liet zien over een bewegelijke en technische ploeg te beschikken op iedere positie in het veld. GA Eagles oogde tam en zocht vaak de oplossing achterwaarts in plaats van het opportunisme dat nodig is om het welwillende publiek in de Adelaarshorst in beweging te krijgen.

Na enkele prima ingrepen van GA Eagles-doelman Van Der Hart moest de goalie uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een vrije trap van PSV-aanvaller Depay. De smaakmaker van de Eindhovenaren schoot de bal strak in ‘de hoek van de doelman’ (0-1). Opvallend waren in de eerste helft de momenten waarin de rood-gelen elkaar in de problemen brachten. Een eigen goal van verdediger Van Der Linden, die zijn doelman onvoldoende kon assisteren (0-2) en een treffer van de Mexicaan Guardado (0-3) zorgden voor een terechte en ruime voorsprong bij rust voor de ploeg van trainer Cocu.

Ondanks een dubbele wissel lukte het Foeke Booy niet de schwung er deze jubileumavond in te krijgen. De thuisploeg leek, gezien het geringe drukzetten op de PSV-defensie, vooral de schade niet te groot te willen maken.

Helaas moest het publiek in Deventer op vuurwerk wachten tot na het laatste fluitsignaal.

Volgende week zaterdag speelt GA Eagles uit tegen NAC Breda.

GA Eagles-PSV 0-3 (0-3)

23′ 0-1 Depay
39′ 0-2 VD Linden (E.D.)
44′ 0-3 Guardado

Opstelling GA Eagles: Vd Hart; Amevor, Vriends, Vd Linden, Schenk (72′ Wijnaldum); Rijsdijk, Overgoor, Duits (46′ Lambooij); Türüc, Plet en Verhoek (46′ Reimerink).

Foto’s: Johan Wolff