GA Eagles en PEC Zwolle qua kijkcijfers geen ‘grote jongens’

In Voetbal International werden vandaag de kijkcijfers van FoxSports in het afgelopen seizoen bekend voor de Eredivisieclubs. Ajax, niet geheel verrassend, blijkt de meeste kijkers te trekken. Gevolgd door Feyenoord en PSV. GA Eagles en PEC Zwolle vinden we terug in de middenmoot of daaronder.

Gemiddeld keken bij een wedstrijd van PEC Zwolle op FoxSports dit seizoen ongeveer 113.000 mensen. Daarmee staan de Zwollenaren in de Eredivisie op een elfde plaats. GA Eagles trok na 34 wedstrijden op het hoogste niveau dit seizoen ongeveer 107.000 thuiskijkers (15e plaats). Ter vergelijking: Ajax trok ongeveer 330.000 kijkers per wedstrijd.

Komend weekend starten de play-offs voor PEC Zwolle en GA Eagles. De Zwollenaren spelen voor een ticket in de Europa League de halve finale tegen Vitesse. GA Eagles probeert degradatie te voorkomen en vindt in de halve finale De Graafschap op zijn pad.

logojuichen

Kampioen of juichmoment? Deel jouw favoriete Juichmoment met ons en je maakt voor jouw sportclub kans op een sportclinic t.w.v. € 1.500,- of één van de andere prijzen. Ga naar http://bit.ly/1GyuWte en doe mee!