De tweede ronde van het KNVB Beker toernooi staat voor de deur. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt er gespeeld. Zowel PEC Zwolle als GA Eagles komen op dinsdagavond al in actie.

GA Eagles – VVV Venlo
In Deventer wordt om 18.45u afgetrapt voor het duel tegen Eredivisionist VVV uit Venlo. Na de overwinning van afgelopen vrijdag (3-0 op FC Den Bosch) mag de ploeg van Erik ten Hag zich dinsdag meten met een ploeg uit de onderste regionen van de Eredivisie. VVV Venlo behaalde tot nu toe drie punten in de Eredivisie. Allen kwamen de punten voor de ploeg van trainer Ton Lokhoff uit een gelijkspel. GA Eagles steekt in de Jupiler League in betere vorm. De ploeg staat momenteel op de vijfde plek met elf punten uit zes wedstrijden.

Kijkend naar de onderlinge ontmoeten won GA Eagles de laatste thuisontmoeting tegen de Limburgers in 2008. Halil Colak was toen de enige doelpuntenmaker in het Jupiler League-duel. In 2007 viel er ook één doelpunt te noteren, maar die was voor VVV (0-1, Derksen) en 2005 werd het 1-0 door Knijnenburg. De laatste drie onderlinge duels in Deventer werd er dus maar éénmaal per duel gescoord.

Kan GA Eagles morgen, met steun van de eigen aanhang, stunten in de Adelaarshorst?

Roda JC-PEC Zwolle
Uit naar Roda JC is voor voetballers niet altijd de leukste uitwedstrijd. PEC Zwolle maakte in de eerste competitiewedstrijd dit seizoen deze zelfde lange reis al een keer. Toen werd het 1-1. Een vroege goal van Joost Broerse bracht de Zwollenaren op 0-1. In de tweede helft maakte Malki er een gelijkspel van. In alle dertien voorgaande ontmoetingen in de Eredivisie werd er slechts éénmaal gewonnen in Kerkrade. In 1986 werd het 2-5 voor PEC Zwolle op Kaalheide. Opvallend is verder dat PEC Zwolle in dertien ontmoetingen slechts tweemaal méér dan één goal maakte uit tegen Roda JC en zelf nog nooit de nul hield in Kerkrade.

Kan PEC Zwolle zijn vorm herpakken en stunten in Kerkrade? 

Voor mensen die niet naar het stadion gaan: Beide wedstrijden zijn ook te zien op EredivisieLive 1. GA Eagles-VVV om 18.45u en Roda JC-PEC Zwolle om 20.45u.