GA Eagles en De Kogel langer verbonden

Zijn naam gonsde al enige tijd in het geruchtencircuit en diverse clubs lonkten naar zijn diensten. Uiteindelijk heeft Leon de Kogel echter gekozen voor een langer verblijf bij Go Ahead Eagles. De spits verlengde zijn contract in Deventer tot de zomer van 2018.

En dat is goed nieuws voor de club, meent technisch manager Dennis Bekking, die de komende dagen de laatste formaliteiten af zal ronden. “We zijn vanzelfsprekend tevreden over het feit dat Leon langer bij Go Ahead Eagles blijft. Hij heeft zijn waarde voor Go Ahead Eagles reeds bewezen en heeft laten zien over scorend vermogen te beschikken. Zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen in de Jupiler League is daarvan de cijfermatige bevestiging. We zijn blij dat we onze samenwerking met Leon kunnen continueren in de Eredivisie.”

Met maar liefst 25 competitiedoelpunten kroonde De Kogel zich vorig seizoen in de Jupiler League tot clubtopscorer van Go Ahead Eagles. Daarmee schoot hij het naoorlogse clubrecord van Erik Tammer, die ooit 23 keer in één seizoen doel trof voor Go Ahead Eagles, uit de boeken. Belangrijker nog was dat De Kogel met zijn neusje voor de goal van onschatbare waarde was in de succesvolle missie richting de Eredivisie.

Niet alleen in de Jupiler League wist hij het net veelvuldig te vinden, maar de 24-jarige spits bleek met drie doelpunten ook onmisbaar in de succesvol verlopen play-offs, die Go Ahead Eagles uiteindelijk promotie naar de Eredivisie opleverde.

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff