GA Eagles en Excelsior sluiten derde ronde af

Jop van der Linden (foto) keert donderdag in de KNVB beker terug in de basiself van Go Ahead Eagles. Die ploeg neemt het dan op tegen Excelsior Rotterdam. Mawouna Amevor verhuist hierdoor naar de bank en Xandro Schenk weer naar de linkerkant.

Foeke Booy is nog altijd zoekende naar de juiste balans in het elftal maar verandert verder niets aan de basiself waarmee hij zaterdag hard onder uitging bij NAC. De rappe Xander Houtkoop zal hierom wederom op de bank plaats mogen nemen.

In de voorbereiding speelden beide ploegen in Terwolde al tegen elkaar. Toen won Go Ahead (4-1). In Rotterdam hebben de rood-gelen het vaak lastiger, van de laatste zes ontmoetingen won Excelsior er vier. De laatste ontmoeting in de beker (2006) werd met 2-0 gewonnen door Go Ahead, Excelsior was toen eredivisionist.

De Kralingers bereikten de derde ronde door De Graafschap te verslaan. In Doetinchem werd het 1-3. Go Ahead Eagles versloeg in de tweede ronde DVS ’33 met 0-3.

Net als trainer Booy kan ook Excelsior trainer Jon Dahl Tomasson beschikken over een fitte selectie, op de lang geblesseerden aan beide kanten na. Khalid Karami kan en zal dus starten tegen zijn voormalig werkgever. De verdediger is inmiddels een vaste waarde bij de nummer tien van de eerstedivisie.

Het duel op Kralingen is de laatste bekerwedstrijd van de derde ronde. Na afloop van het duel zal er stadion Woudestein geloot worden voor de achtste finales.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door Steegstra en Brondijk.

Derde ronde KNVB Beker. Excelsior – Go Ahead Eagles 31 oktober, aanvang 20.45 uur.