GA Eagles heeft de 1-3 op Telstar geen goed vervolg weten te geven. In een troosteloos Univé Stadion in Emmen werd in een even troosteloos duel met 2-0 verloren van de plaatselijke FC.

Onder toeziend oog van zo’n 120 meegereisde fans was de eerste kans voor de thuisploeg. Een afvallende bal viel voor de voeten van Eldridge Rojer, die via een Deventer been net naast schoot. Aan de andere kant kon Cas Peters even later vrij inkoppen, maar zijn inzet was een prooi voor oud-Eagle Van der Vlag. 

Het bleek de opmaat voor een sterke periode van de bezoekers. Kolder (één op één met Van der Vlag) en Türüc (vrije schietkans en even later een vrije trap) kregen de bal er echter niet in. Het dichtst bij een goal was Go Ahead Eagles in de openingsfase via Xander Houtkoop. Hij schoot de bal vanaf randje zestien op de onderkant van de lat.

Het was ook meteen het laatste wapenfeit van GA Eagles voor rust. Het was FC Emmen dat het initiatief overnam en via Rojer zelfs vijf minuten voor de rust op voorsprong kwam. De buitenspeler kapte zijn directe tegenstander makkelijk uit en schoot met een diagonaal schot de ruststand van 1-0 tegen de touwen.

Na rust drong GA Eagles aan. Nadat Promes’ eerste poging over ging, spatte zijn tweede inzet even later uiteen op de paal. Maar net als in het eerste bedrijf, ging de Deventer tijd na verloop van tijd weer liggen. Marnix Kolder had het heel moeilijk met zijn directe tegenstander Antoine van der Linden en kon daardoor dikwijls niet als aanspeelpunt fungeren.

Met nog een kleine tien minuten voor tijd besloot Erik ten Hag daarom in te grijpen. Hij haalde invaller Jop van der Linden – hij verving de geblesseerd geraakte Kromkamp na dertien minuten – naar de kant en bracht spits Guyon Philips. In nog geen drie minuten tijd kreeg de jongeling twee goede kansen. Eerst werd zijn schot echter gepareerd door Van der Vlag, waarna hij uit een vrije kopkans de bal over knikte.

FC Emmen bleek minder moeite te hebben met het creëren van grote kansen. Vijf minuten voor tijd was de eerste van na rust meteen een levensgrote. Na goed voorbereidend werk van Ter Heide kon Wijks alleen op Marsman af. De kleine middenvelder schoot over. Twee minuten later werd het drama voor GA Eagles compleet. Oud-Emmenaar Xander Houtkoop zag rood voor een charge op oud-Eagle Bakkati.

Met z’n tienen kon de Deventer ploeg hierna geen potten meer breken. Sterker nog, het was FC Emmen dat de voorsprong verdubbelde. Waar GA Eagles aan de ene kant een penalty claimde na een overtreding op Promes, kreeg Wijks in de counter een herkansing. Dit keer omspeelde hij Marsman en schoof bekwaam binnen. GA Eagles was dan wel gevaarlijker; zonder aanvallende en verdedigende effectiviteit ben je nergens, bleek eens te meer.

bron: Go Ahead Eagles