GA Eagles roert zich nog kort voor het sluiten van de transfermarkt (1 februari). Eerder werd al aangegeven door trainer Foeke Booy dat nog gezocht werd naar een linksback en een aanvaller. Vandaag doken bij Voetbal International de namen van Anco Jansen (De Graafschap) en Ridgecanio Haps (AZ Alkmaar) op.

Sinds het vertrek van Yoeri Schroyen naar VVV is GA Eagles op zoek naar een nieuwe linksback. In die zoektocht is men volgens VI.nl uitgekomen bij Ridgecanio Haps van AZ Alkmaar. Haps (20) mag verhuurd worden door de komst van Simon Poulsen. Zowel in Deventer als in Alkmaar verwacht men een snelle overgang te beklinken.

In Deventer is men al langere tijd gecharmeerd van Anco Jansen. De 24-jarige aanvallende middenvelder speelde eerder voor onder andere PEC Zwolle en Veendam. Inmiddels speelt Jansen alweer drie seizoenen in Doetinchem bij De Graafschap. Jansen had met zijn club in de zomer nog een conflict over een mogelijke transfer. Jansen, die in de belangstelling stond en staat van meerdere clubs, zou met een aflopend contract in de zomer ongeveer 300.000 euro moeten kosten wanneer hij deze winter nog zou vertrekken.