GA Eagles: Türüc op weg naar Turkije (Update!)

UPDATE 26 juli (20.03u): FoxSports weet GA Eagles-voorzitter Lugt te interviewen. Hij geeft aan dat ook Besiktas in de strijd is om Türüç binnen te halen.

UPDATE 23 juli (17:30u): Volgens AD is Türüç niet op weg naar Groningen, maar naar Turkije: Kayserispor. De Turkse club zou concreet zijn voor de middenvelder.

(artikel 23 juli 15.30u) Na het vertrek van Tjaronn Chery van FC Groningen naar het Engelse QPR komen de Noordelingen bij GA Eagles middenvelder Deniz Türuç (foto) uit als opvolger. De linksbenige speler gaf eerder al aan te willen vertrekken uit Deventer. Volgens RTV Oost ligt er in Groningen een driejarig contract klaar voor Türüç, die zelf overigens niet wil reageren op deze mogelijke overgang. 

GA Eagles gaf rond de winterstop al aan mee te willen werken aan een vertrek. Türüç heeft nog een éénjarig contract, waardoor FC Groningen een afkoopsom zal moeten betalen. In 2012 namen de Deventenaren de 22-jarige middenvelder over van De Graafschap, nadat hij ook eerder in de jeugd van FC Twente heeft gespeeld.

Tegenover het mogelijke vertrek staat dat spits Leon de Kogel de komende dagen op proef in Deventer. De aanvaller van FC Utrecht mag verhuurd worden. De Kogel werd eerder verhuurd aan VVV Venlo en Almere City.