Toekomstig GA Eagles-voorzitter Edwin Lugt kondigde vroeg in de morgen al aan transfernieuws te hebben voor zijn (toekomstige) club. Rond 11.15u kwam het nieuws bij de Deventenaren naar buiten komen: Schroyen en Lambooij tekenen beiden voor twee seizoenen bij GA Eagles.

Linksback Schroyen
Verdediger Joeri Schroyen speelt met ingang van het komende seizoen voor Go Ahead Eagles. Club en speler bereikten overeenstemming over een verbintenis voor twee seizoenen met een optie voor nog een contractjaar.

De 22-jarige Schroyen kwam in het verleden uit voor verschillende jeugdteams van PSV en speelde de afgelopen drie seizoenen in de Jupiler League voor Fortuna Sittard. “Joeri geldt als een groot talent”, weet Go Ahead-voorzitter Edwin Mulder. “We zijn blij dat hij voor Go Ahead Eagles heeft gekozen, aangezien er ook andere Eredivisieclubs in hem ge├»nteresseerd waren.” Voordat de Limburgse linksback definitief de overstap maakt naar de nieuwbakken Eredivisionist uit Deventer dient Schroyen eerst nog medisch gekeurd te worden.

Middenvelder Lambooij
Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met middenvelder Lars Lambooij. Indien hij de medische keuring goed doorstaat, tekent de 25-jarige voetballer in Deventer een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Eagles-voorzitter Edwin Mulder is content met de overgang van Lambooij naar de Deventer Eredivisionist. “We zijn zeer verheugd met de komst van Lars. Hij staat te boek als een talentvolle voetballer en stond in de belangstelling van meerdere Eredivisieclubs.” Sinds begin april trainde Lambooij mee bij FC Groningen, nadat zijn club SC Veendam eind maart het faillissement had aangevraagd. De geboren Brabander doorliep de jeugdopleiding van Willem II voordat hij in 2009 de overstap maakte naar de Veenkoloni├źn. De afgelopen vier seizoenen kwam hij namens SC Veendam tot meer dan honderd competitiewedstrijden in de Jupiler League.

bron: www.ga-eagles.nl