GA Eagles-clubicoon Steenbergen krijgt andere functie

Na 26 jaar teammanager te zijn geweest van Go Ahead Eagles, neemt Adrie Steenbergen (foto, tweede van links) vanaf komende zomer zitting in de Raad van Commissarissen van de club. De clubman in hart en nieren zal vanaf dat moment de portefeuille Voetbalzaken op zich nemen.

Adrie Steenbergen is al zijn hele leven betrokken bij ‘Kowet’. Geboren in het Hof van Colmschate, op hemelsbreed 150 meter van het hoofdveld, mocht hij als jongeling komen voetballen in de jeugdopleiding van Go Ahead. De talentvolle linksbuiten schopte het tot acht officiĆ«le interlands in het Nederlands jeugdelftal tot en met 18 jaar, en drie officiĆ«le interlands in het Nederlands Militaire team. Nadat een goedaardig gezwel rond zijn ribben een vroegtijdig einde maakte aan zijn voetballoopbaan, bracht de clubliefde hem midden jaren ’70 terug naar zijn geliefde Adelaarshorst.

Sindsdien vervulde de Twellonaar onder meer de functies van hoofdscout en bestuurslid, alvorens hij 26 jaar geleden teammanager werd onder toenmalig hoofdcoach Fritz Korbach. In die hoedanigheid zag hij 17 trainers en honderden spelers komen en gaan. En altijd was er die ene constante factor: Adrie Steenbergen.

“We zijn dan ook ontzettend blij dat zijn voetbalkennis behouden blijft voor de club”, vertelt voorzitter Edwin Lugt. “Adrie is een echte cultuurbewaker en zal dat werk in de hoedanigheid van bestuurslid Voetbalzaken voortzetten.” Adrie Steenbergen over zijn ’transfer’: “De afgelopen jaren was ik honderd procent operationeel. Daar komt nu verandering in. Vijftig procent operationeel en vijftig procent bestuurlijk. Een mooie nieuwe uitdaging, die goed bij me past.”

De club heeft er bewust voor gekozen de switch van Steenbergen in dit vroege stadium bekend te maken, om zo de tijd te hebben een passende kandidaat te vinden die de vacature van teammanager kan gaan invullen.

Aanstaande dinsdag wordt om 19:30 uur de documentaire ‘Adrie Steenbergen: Een leven lang Go Ahead’ uitgezonden op FOX Sports. Hierin komen onder meer Marc Overmars, Henk ten Cate en Xander Houtkoop aan het woord over de cultuurbewaker van Go Ahead Eagles.

Bron: www.ga-eagles.nl