GA Eagles bindt talenten langer aan zich

Go Ahead Eagles heeft vijf talenten aan zich gebonden. Thijs Dekker (20), Dennis Hettinga (21), Patrick Maneschijn (20), Mark Spenkelink (20) en Givan Werkhoven (20) tekenen een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

Doelman Spenkelink, middenvelder Dekker en aanvallers Werkhoven en Maneschijn begonnen in 2014 in de A1 van de nieuwe Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. Werkhoven en Maneschijn maakten op de slotdag van het afgelopen seizoen al hun debuut in de hoofdmacht in het duel met Sparta. Dennis Hettinga (foto) kwam in de zomer van 2015 over van Rohda Raalte naar Jong Go Ahead Eagles. Het vijftal sluit op 5 juli aan bij de eerste selectie, die dan in Terwolde de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 begint.

“Dit is een mooi moment voor Go Ahead Eagles”, geeft technisch manager Dennis Bekking aan. “Voor Thijs, Dennis, Patrick, Mark en Givan is dit een bevestiging van- en een beloning voor de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Vanuit onze vernieuwde technische koers hebben we bewust budget vrijgemaakt om talenten als deze vast te kunnen leggen. Dit ook mede dankzij een bijdrage van de Supportersvereniging, waardoor we extra kunnen inzetten op doorstroming vanuit de Voetbalopleiding. We nemen daarmee een belangrijke stap in de verdere professionalisering van de club. We streven naar een jong en fris Go Ahead Eagles. Doorstroming van talent zorgt daarbij voor trots en regionale herkenbaarheid. We wensen Thijs, Dennis, Patrick, Mark en Givan veel succes vanaf 5 juli, als ze weer een nieuwe stap zetten in hun ontwikkeling.”

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: archief (Annet van Raalten)